Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μακρύς ο κατάλογος των αμερικανικών επιχειρήσεων με έκθεση στην Κίνα

tags :
Goldman Sachs: Μακρύς ο κατάλογος των αμερικανικών επιχειρήσεων με έκθεση στην Κίνα
Ένα "καλάθι" αμερικανικών εταιρειών με υψηλές πωλήσεις στην Κίνα έχει επηρεάσει τον S&P 500 κατά 5 μονάδες βάσης (-3% έναντι + 2%)
"Η κρίση στην Κίνα δημιουργεί έντονα προβλήματα στις παγκόσμιες επιχειρήσεις: όταν διακόπτεται το εμπόριο, επιβραδύνονται τα έσοδα και τα κέρδη των εταιρειών μειώνονται δραματικά".
Αυτές είναι οι βασικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία μετά την έκθεση για την επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, προχώρησε σε μία ακόμη ανάλυση για το ποιοι κλάδοι θα επηρεαστούν περισσότερο.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αλλά και ο τουρισμός θα είναι οι βασικοί κλάδοι της οικονομίας που θα επηρεαστούν.
Η Κίνα θα μπορούσε να δεχτεί ένα χτύπημα μεγάλης κλίμακας, αλλά για πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων αναμένεται να χαθεί.

Πράγματι, ο κατάλογος των εταιρειών που μέχρι στιγμής έδειξαν ότι θα επηρεαστούν από την πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνει τις Delta, American, United, GM, Ford, Tesla, Google, Starbucks, McDonalds, Boeing, Nike, Wynn Resorts, Hilton Hyatt και Marriott - και ο κατάλογος αναμφίβολα θα αυξηθεί τους προσεχείς μήνες.
Σύμφωνα με την Goldman, ο κύριος αντίκτυπος του κορωνοϊού στην αμερικανική αγορά μετοχών θα γίνει μέσω αλλαγών αποτίμησης και όχι κερδών.
Όπως σημειώνει ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στις αμερικανικές μετοχές πιθανότατα θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένες επιχειρήσεις με την μεγαλύτερη έκθεση στην Κίνα.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι πιο εκτεθειμένες στην Κίνα είναι οι κινεζικές εταιρείες: από τις 13 Ιανουαρίου, οι κινεζικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν πτώση: το CSI 300 μειώθηκε κατά 7% και η Shanghai Shenzhen Composite κατά 8%.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ένα καλάθι αμερικανικών εταιρειών με υψηλές πωλήσεις στην Κίνα έχει επηρεάσει τον S&P 500 κατά 5 μονάδες βάσης (-3% έναντι + 2%).

Τα συστατικά καλαθιού με την υψηλότερη έκθεση στην Κίνα είναι η YUMC (100%), η WYNN (75%) και η QRVO (74%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης