Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu κατά Akinci: Είναι ανέντιμος πολιτικός - Οι Τουρκοκύπριοι να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν

tags :
Cavusoglu κατά Akinci: Είναι ανέντιμος πολιτικός - Οι Τουρκοκύπριοι να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν
O Akinci θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, στις «εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο
Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις του επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Mustafa Akinci, με την τουρκική κυβέρνηση.
Τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα είναι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «ανέντιμο πολιτικό».
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Akinci, με την οποία χαρακτήριζε «φριχτό» το ενδεχόμενο προσάρτησης των Τουρκοκυπρίων στην Τουρκίας, ο Cavusoglu δήλωσε: «Δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό».
Παράλληλα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί προεκλογικό κεφάλαιο σε πολλές δυτικές χώρες, προσθέτοντας ότι «ούτε εγώ, ούτε κανένας στην ‘τδβκ’, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στην προεκλογική.
Τώρα ο Akinci άρχισε να το κάνει αυτό».
Ακόμη, σημείωσε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ποτέ δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας.
«Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία», συνέχισε ο Cavusoglu.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην ‘τδβκ’, καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Akinci θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, στις «εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Οι αρχικές δηλώσεις Akinci 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Akinci, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian είχε απορρίψει το σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία.
Ωστόσο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανήλθε την Κυριακή, με νέα γραπτή του δήλωση, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν υπέρ των συμφερόντων ούτε των Τουρκοκυπρίων ούτε της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι οι τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν ούτε μειονότητα των ελληνοκυπρίων ούτε όμως και να ζουν υπό τη διαρκή εξάρτηση από την Τουρκία.
Στη νέα γραπτή του δήλωση, μάλιστα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επισημαίνει επίσης πως το σλόγκαν «η Κύπρος είναι τουρκική» ανήκει στη δεκαετία του 1950 και όχι στο σήμερα, καθώς σήμερα αυτό που προέχει είναι η προσπάθεια για μία λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης