Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: O κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα

Capital Economics: O κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα
Η Capital Economics παρακολουθεί διεξοδικά στην πορεία της εξάπλωσης της νόσου και των επιπτώσεών της στην οικονομία της Κίνας
Ως τη μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη χαρακτηρίζει η Capital Economics τις προσπάθειες να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος Neil Shearing, η προσοχή των αγορών παραμένει στραμμένη στις οικονομικές επιπτώσεις του κινεζικού ιού στην Κίνα και όχι μόνο, γεγονός απόλυτα κατανοητό.
Μάλιστα, η Capital Economics παρακολουθεί διεξοδικά στην πορεία της εξάπλωσης της νόσου και των επιπτώσεών της στην οικονομία της Κίνας.

Image

Image

Η Capital Economics έχει υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο 3% από 5% για το α΄τρίμηνο του 2020, σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, οι συνέπειες είναι αδύνατον να υπολογιστούν, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την εξάπλωση του ιού.
Ωστόσο, ο κεντρικός ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία, αυξάνει την πιθανότητα οι επιπτώσεις να μεταδοθούν και σε άλλες χώρες.
Πιο ευάλωτες εμφανίζονται οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, κυρίως στον ηλεκτρονικό και τεχνολογικό τομέα.
Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε οικονομίες και αγορές.
Εν κατακλείδι, η επίπτωση από την εξάπλωση του κορωνοϊού,  παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία για τους επόμενους μήνες, καθώς παραμένει ασαφής η εξέλιξη των γεγονότων.
Αλλά η αντίδραση των αγορών αποκαλύπτει μια βαθύτερη αδυναμία στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας.
Το σημερινό περιβάλλον με χαμηλή αλλά θετική ανάπτυξη και χαμηλά επιτόκια δικαιολογεί την υψηλή αποτίμηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.
Όσο περισσότερο όμως συνεχίζει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να φυτέψει τους σπόρους της επόμενης μεγάλης οικονομικής ύφεσης.
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης