Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλείσιμο κοντά στις 900 μονάδες με τις ξένες αγορές να έχουν καλύτερη πορεία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλείσιμο κοντά στις 900 μονάδες με τις ξένες αγορές να έχουν καλύτερη πορεία
ΑΓΟΡΑ: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καλή η πορεία των ξένων αγορών, αλλά η δική μας αγορά δεν αντιδρά. Πάλι καλά που δεν πέρασε κάτω από τις 900 μονάδες. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και ίσως αυτό να δείχνει πολλά. Θα θέλαμε καλύτερες αγορές αλλά είδαμε πως για άλλη μία συνεδρίαση οι επενδυτές επέλεξαν να απέχουν.

Η αγορά προς το παρόν δείχνει να κρατάει τη στήριξη των 900 μονάδων και να υπάρχουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά όχι σημαντικές. Μετοχές όπου σταμάτησαν οι αγορές από insiders γύρισαν λίγο χαμηλότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της Lamda.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση θα λέγαμε πως μόνο ο ΑΔΜΗΕ ξεχώρισε. Είχε και δυο-τρεις ακόμα μετοχές με άνοδο αλλά δεν ενθουσίασαν. Από την άλλη πιέστηκε αρκετά η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ αλλά με χαμηλό όγκο και η Eurobank.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Λες και ο κορονοϊός έχει πλήξει μόνο το ΧΑ. Με τις άλλες αγορές σε πολυετή και ιστορικά υψηλά, εμείς δείχνουμε και πάλι εικόνα απαξίωσης. Οι επενδυτές περιμένουν πολλά. Τι θα γίνει με τις τράπεζες, τι θα γίνει με τη ΔΕΗ, τι θα γίνει με τις επενδύσεις, τι θα γίνει με το Ελληνικό και πολλά άλλα.

Η απότομη μείωση του τζίρου στο ΧΑ επηρεάζει φυσικά την ΕΧΑΕ. Η μετοχή πριν από λίγες συνεδριάσεις ήταν πάνω από τα 5 ευρώ και σήμερα έκανε πράξεις κάτω από τα 4,60 ευρώ. Κοντά στα 4,50 ευρώ εντοπίζουμε καλή στήριξη και πιστεύουμε ότι θα την κρατήσει.

ΕΥΔΑΠ: Αφού τόσες μέρες δεν πέρασε πάνω από τα 7,60 ευρώ ήταν αναμενόμενη η οπισθοχώρηση. Στα 7,20 ευρώ εντοπίζεται η στήριξη αν και την προηγούμενη φορά πήγε μέχρι και τα 7 ευρώ και αντέδρασε με ορμή. Κλείσιμο στα 7,32 ευρώ με απώλειες 1,08% και όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 7,26 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς. Δε νομίζουμε βέβαια πως τα περιθώρια πτώσης είναι μεγάλα και η μετοχή θα ξαναβρεί το δρόμο της. Πιστεύουμε πως η διόρθωση πρέπει να ολοκληρωθεί στα 9,10 ευρώ και να μην πάει χαμηλότερα. Σήμερα έγραψε χαμηλό στα 9,16 ευρώ και έκλεισε στα 9,20 ευρώ με απώλειες ,108%.

ΟΠΑΠ: Μπήκαν τα κομμάτια αλλά δεν είδαμε μεγάλο όγκο. Υποχώρησε λίγο η μετοχή αλλά λογική η πορεία της αφού η μέρα ήταν πτωτική. Στα 11,41 ευρώ και στο -1,13%.

ΔΕΗ: Δεν ξέρουμε αν η υποχώρηση έχει να κάνει με τις αντιδράσεις για το λιγνίτη και της στάση της αντιπολίτευσης. Βέβαια η μετοχή έχει κάνει μεγάλο ράλι και δικαιολογείται και μία διόρθωση. Στα 4,10 ευρώ και στο -2,38% με όγκο 610 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΑ: Άνοιξαν οι αποστάσεις των αγοραστών και των πωλητών. Σε λίγα χαρτιά είδαμε μάζεμα. Στα περισσότερα είδαμε χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λίγους αγοραστές και στημένους χαμηλά. Όταν βέβαια βλέπεις βαριά χαρτιά να δυσκολεύονται να κάνουν πράξη τι να σου κάνουν και τα μικρά. Σε αρκετές μετοχές λόγω της απόστασης των εντολών είδαμε να ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός και να οδηγούνται σε δημοπρασία.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με μεγάλο όγκο 203 χιλ .τεμαχίων η μετοχή υποχώρησε κατά 8,08% και έκλεισε στα 0,4210 ευρώ.

REDS: Δεν μπόρεσε να κάνει την ανοδική διαφυγή, ίσως έπεσε και στο κακό κλίμα. Γυρίζει ξανά πίσω όμως και στα 1,2550 ευρώ με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Έκανε αρκετά κομμάτια στο άνοιγμα και μετά σχεδόν τίποτα. Στα 1,01 ευρώ και στο -2,88%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με χαμηλό όγκο πήγε από τα 2,30 ευρώ μέχρι τα 2,14 ευρώ για να κλείσει με κάποιες παρεμβασούλες στα 2,24 ευρώ και στο -2,61%.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Φαίνονται διαθέσεις για υψηλότερα, αλλά απουσιάζει ο όγκος συναλλαγών και οι δυνατοί αγοραστές. Στα 2,46 ευρώ και στο +7,89% με όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης