Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας, ζητά να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα

Η Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας, ζητά να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα
Ο υπουργός υγείας Roberto Speranza δήλωσε ότι, προς το παρόν, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς τις κινεζικές πόλεις
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Vincenzo Boccia, ζήτησε σήμερα Δευτέρα 10/2, από την κυβέρνηση της Ρώμης να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα, οι οποίες διακόπηκαν πριν δυο εβδομάδες, στα πλαίσια των προσπαθειών να περιορισθεί όσο περισσότερο γίνεται, η μετάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της περιοχής του Βένετο, Luca Zaia, δήλωσε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την εντυπωσιακή μείωση της παρουσίας κινέζων τουριστών είναι ήδη αισθητές.
Οι αρνητικές συνέπειες αφορούν κυρίως την Βενετία, όπου μόλις άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το φετινό καρναβάλι.
Ο Zaia ζήτησε από την κυβέρνηση του Giuseppe Conte ειδικά μέτρα στήριξης των εμπόρων, ξενοδόχων και εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα γενικότερα, για να αντιμετωπισθούν τα σχετικά προβλήματα.
Από την μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού υγείας Roberto Speranza επανέλαβε ότι, προς το παρόν, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς τις κινεζικές πόλεις.
«Η προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία της υγείας των πολιτών μας», δήλωσε ο Speranza.
Σε ότι αφορά, δε, την οικονομική στήριξη των κατηγοριών που έχουν πληγεί από την εξάμηνη κατάσταση συναγερμού στην οποία κηρύχθηκε η Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση Conte τονίζει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν έχει ακόμη καθορίσει λεπτομερώς τα κύρια μέτρα που θεωρεί αναγκαία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης