Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O γενικός γραμματέας του SPD από το CDU να ξεκαθαρίσει την πορεία του σε σχέση με το ακροδεξιό AfD

Γερμανία: O γενικός γραμματέας του SPD από το CDU να ξεκαθαρίσει την πορεία του σε σχέση με το ακροδεξιό AfD
Ελπίζω ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) θα βρει γρήγορα ξεκάθαρη πορεία, ιδιαίτερα για τη σχέση του με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), δήλωσε σήμερα ο γ.γ. του Σοσιαλδημοκρατικού κόμμματος (SPD)
Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμμματος (SPD) Lars Klingbeil κάλεσε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να αποσαφηνίσει γρήγορα την στάση του απέναντι στο κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
"Ελπίζω ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) θα βρει γρήγορα ξεκάθαρη πορεία.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη σχέση του με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
Όποιος και αν διαδεχτεί την Annegret Kramp-Karrenbauer θα πρέπει να αποτρέψει τις προσπάθειες ανοίγματος προς τα δεξιά", είπε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας "Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.
"Η απόφαση της Annegret Kramp-Karrenbauer να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος αξίζει τον σεβασμό. Υφίσταται τις συνέπειες της τρέχουσας κρίσης στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα", πρόσθεσε ο Klingbeil.
Ο Marcus Sender δεν θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία
Ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Marcus Sender απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία. "Στην Βαυαρία βρίσκεται η θέση μου και η άγκυρά μου, είμαι υπόλογος στους βαυαρούς ψηφοφόρους μας", δήλωσε στη βαυαρική ραδιοφωνία.
Ο Sender ζήτησε από το αδελφό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να μην αποφασίσει "κατά την διάρκεια του έτους αλλά νωρίτερα για το ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος", επέμεινε δε ότι το κόμμα του πρέπει να έχει λόγο κατά την διαδικασία επιλογής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης