Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν μετάνιωσα για τη συνεργασία μου με τον Τσίπρα - Είναι ταλαντούχος ηγέτης

tags :
Καμμένος: Δεν μετάνιωσα για τη συνεργασία μου με τον Τσίπρα - Είναι ταλαντούχος ηγέτης
Τους επόμενους μήνες με τον Erdogan θα ζήσουμε σκληρές στιγμές, είπε ο κ. Καμμένος - Στα Ελληνοτουρκικά όσο κάνουμε πίσω τόσο οι Τούρκοι προελαύνουν - O Erdogan προσπαθεί να διαρρήξει το ενιαίο εθνικό μέτωπο για να μας δημιουργήσει προβλήματα

Αποκαλυπτικός για τη συνεργασία του με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τις συνεργασίες του στην συγκυβέρνηση και για τα εθνικά θέματα, ήταν στην συνέντευξή του στον Αντέννα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αργά το βράδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου.
Μιλώντας για την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως δεν μετάνιωσε για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε, πως μιλούν μόνο τηλεφωνικά.
Στο ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας μόνο, ότι «το λάθος που έκανε στις Πρέσπες ήταν τεράστιο». 
Αν μάλιστα ζητούσε τη γνώμη του ο κ. Τσίπρας, τι να κάνει τώρα, «θα του έλεγα ότι είναι η ώρα να αποχωριστεί εκείνους οι οποίοι ήταν τα βαρίδια και στη διάρκεια της διακυβέρνησης και στη μετέπειτα πορεία του και να δημιουργήσει ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα», αφήνοντας πίσω του, όσους από την Κουμουνδούρου δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
Ο ίδιος μετάνιωσε για τους ανθρώπους, τους συνεργάτες του που εμπιστεύτηκε την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως παραδέχθηκε, έκανε λάθος γιατί τον πούλησαν, αναφερόμενος στους 33 συνεργάτες του που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ. 
Υποστήριξε επίσης πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράσει την κεντροαριστερά
«Εξελέγη με την αριστερά, είναι αριστερός, αλλά από κει και πέρα με τη διακυβέρνηση του τόπου, έδειξε ότι κολλάει μέσα στην σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. 
Κι επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κεντροαριστερά θα πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα, ακόμη και να συνεννοηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί αυτή τη στιγμή τα πράγματα για την πατρίδα μας είναι κρίσιμα», τόνισε.

Η Τουρκία...
Ειδικότερα σχολιάζοντας την στάση της Τουρκίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως «τους επόμενους μήνες με τον Erdogan θα ζήσουμε σκληρές στιγμές», υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα, πως στα Ελληνοτουρκικά «όσο κάνουμε πίσω τόσο οι Τούρκοι προελαύνουν».
«Κάναμε την επιλογή να πάμε με τις ΗΠΑ, εγώ υπέγραψα τις 9 βάσεις, για τα F16 κλπ.» και αυτό είναι θετικό.
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως πρέπει να παγώσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ, το αποδίδει ο κ. Καμμένος στο γεγονός ότι, «έχει από κάτω όλους αυτούς που τον υπονομεύουν δεν ξέρω αν είναι 53, ή 13 ή 3, όμως ο Αλέξης ως πρωθυπουργός, ήταν αυτός με τον οποίο προχωρήσαμε στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, στη στρατηγική συμφωνία με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και στον East Med» ο οποίος (αγωγός), υπογράμμισε πως ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία και χαίρεται που προχώρησε το σχέδιο κατασκευής του αγωγού.
«Χαίρομαι αυτή τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει τον East Med, τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη συνεργασία με το Ισραήλ, και καλό είναι να μην ακούει τους «Ντόκους» (σ.σ. υπονοεί τον κ. Θάνο Ντόκο πρώην Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και νυν αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας).
Διότι σημαντικό παράλληλα μ'αυτό είναι να κρατήσει στα εθνικά θέματα απέναντι σε έναν Erdogan που απειλεί, μία στάση εθνική.
Και πρέπει εκεί να τα βρει με τον κ. Τσίπρα».
Αναφερόμενος μάλιστα, στη βραδιά της κρίσης των Ιμίων, δήλωσε πως «τα στοιχεία για το τι έγινε εκείνη την βραδιά έχουν εξαφανιστεί», ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση Erdogan, πως υπήρξε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ότι, αν δεν στείλει η Ελλάδα δυνάμεις της στις βραχονησίδες την ημέρα της επετείου της κρίσης, δεν θα στείλει και η Τουρκία δικές της, τις χαρακτήρισε ως ««λαϊκολεβέντικα» λόγια, μια ύπουλη κίνηση, που σκοπό έχει να διαρρήξει το εθνικό μέτωπο και να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας».
Οπότε «δεν θα ήταν πρέπον να αμφισβητείται ο υπουργός Άμυνας της χώρας».

Ο κ. Καμμένος και οι πολιτικοί του αντίπαλοι...
Επανερχόμενος στην πολιτική ζωή του τόπου για να απαντήσει σε ερώτημα του κ. Χατζηνικολάου να κρίνει τα πολιτικά πρόσωπα ο κ. Καμμένος είπε...
Για τον Αλέξη Τσίπρα, πως είναι «ένας ταλαντούχος ηγέτης ο οποίος ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και εχοντας κάνει μόνο ένα λάθος: το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια».
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Goldman Sachs, σεναριογράφος»
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «πρέπει να θυμάται ότι είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα πρέπει να διδαχθεί από αυτό που κάναν στον πατέρα του οι ίδιοι άνθρωποι όταν ανατράπηκε το 1993».
Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Ο ίδιος άνθρωπος που το 1993 έκανε το ολίσθημα και ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ίδιος άνθρωπος σαν ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε αγιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να σταματήσει την κρίση, στέλνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου που έστησε την κρίση στην Ελλάδα, στο περιθώριο της ιστορίας».
Τέλος στον Κώστα Καραμανλή απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «πιο αγαπημένου ηγέτη της Ελλάδας».
Κλείνοντας την συνέντευξη και όσον αφορά στην πιθανότητα δημιουργίας νεου κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε, πως «τίποτε από όσα ακούγονται δεν ισχύει.
Αυτό που ισχύει είναι ότι είπε πως δεν θα κατέβει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εθνικές εκλογές, παραμένει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων απελευθερωμένο από εκείνους που το πρόδωσαν και μπορεί να αρχίσει τις διαδικασίες με τους ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή ενεργοί να προχωρήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, αναγνωρίζοντας κατ'αρχή την προσφορά που έχει κάνει μέχρι τώρα, και βοηθώντας στο μέλλον για να υπάρξει εθνική συμφιλίωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης