Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά ενός έτους το πετρέλαιο λόγω Ασίας - Στο +1,4 και τα 54,01 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά ενός έτους το πετρέλαιο λόγω Ασίας - Στο +1,4 και τα 54,01 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,8% στα 49,94 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (11/2) το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνθηκε από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία υποχώρησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις αγορές της Ασίας.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου σημείωσε άνοδο 0,8% και έκλεισε στα 49,94 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, το Brent Απριλίου κατέγραψε κέρδη 1,4% στα 54,01 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
«Ένα ευρύ θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας φαίνεται να έχει ενισχύσει τις τιμές του αργού πετρελαίου», δήλωσε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ανάκαμψη είναι ήπια και μπορεί να αποδειχθεί βραχυπρόθεσμη, καθώς η ενεργειακή ζήτηση στην Κίνα είναι πιθανό να παραμείνει μέτρια εξαιτίας των επιπτώσεων από τον ιό».
«Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα χρειαστεί να καταλήξουν σε ένα συνεκτικό σχέδιο περικοπών στην παραγωγή τους προκειμένου να ενισχύσουν τις τιμές του πετρελαίου», πρόσθεσε η κα Yang.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής του Ned Davis Research, Warren Pies, ανέφερε ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα κατά 2 με 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που σημαίνει ότι «η αγορά πετρελαίου κοιτάζει προς την έλλειψη ανάπτυξης στη ζήτηση για το έτος, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται πλέον και το ενδεχόμενο άμεσης συρρίκνωσης της ζήτησης».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τη συνολική πτώση για το ίδιο διάστημα να ξεπερνάει το -22%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης