Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα – Ζητά ανοιχτό διάλογο για τα κόκκινα δάνεια

Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα – Ζητά ανοιχτό διάλογο για τα κόκκινα δάνεια
Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 είχε ανακοινώσει στις 5/2 πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων
Επιστολή με την οποία τους καλεί «σε ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα. Φώφη Γεννηματά και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.
Την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είχε ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου.
«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών).
Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ25, το οποίο υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες - με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS