Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιδρά ανοδικά και απομακρύνεται από τις 900 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιδρά ανοδικά και απομακρύνεται από τις 900 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης δε φαίνονται να προβληματίζονται. Ευκαιρία και για τη δική μας αγορά να απομακρυνθεί από τις 900 μονάδες. Η πορεία του ΧΑ προβληματίζει τους επενδυτές που βλέπουν τις ξένες αγορές σε πολυετή και ιστορικά υψηλά και την αγορούλα μας να μην μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια.

Βέβαια, ξεχνάμε τα τόσα προβλήματα που πέρασε η χώρα και οι μετοχές. Ξεχνάμε και την περσινή χρονιά. Θέλει υπομονή η αγορά και θέλει έργα από την κυβέρνηση. Η πορεία των ομολόγων αποτελεί σύμμαχο για τις μετοχές και αργά ή γρήγορα θα αποτυπωθεί και αυτή η κίνηση. Και η προηγούμενη βέβαια άργησε να αποτυπωθεί.

Το ΧΑ με αφορμή την ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών κινείται ανοδικά στο ξεκίνημα. Υπάρχει και η έκθεση της JP Morgan, η οποία είναι θετική για τις ελληνικές τράπεζες. Μεγάλες διαφορές στις εκτιμήσεις των ξένων αναλυτών για τις ίδιες μετοχές. Η Alpha Bank και η Πειραιώς κινούνται με καλή άνοδο άνω του 2%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αντιδρά και αυτή με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα και την τιμή να είναι πάνω από τα 9,30 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ξεκινάει μεθαύριο (13/2) η διαδικασία δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο με την Coca Cola να μας δίνει τα δικά της πριν το άνοιγμα και να ακολουθεί τηλεδιάσκεψη. Ο ρυθμός βέβαια θα ενταθεί μερικές εβδομάδες αργότερα, αλλά από τα βαριά χαρτιά που θα δημοσιεύουν θα αποκτήσουμε μία πρώτη εικόνα.

Οι ανακοινώσεις θα βελτιώσουν λίγο και την ειδησεογραφία, η οποία είναι αρκετά φτωχή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αύριο έχουμε και MSCI μετά το κλείσιμο της αγορά. Αρκετά μετά.

ΤΙΤΑΝ (απάντηση): Πράγματι η μετοχή μετά τη μεταφορά της έδρας και την επιστροφή στο ταμπλό του ΧΑ, δεν έχει δώσει κίνηση. Πάνω που πήγε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της, άρχισε πάλι να τα προσεγγίζει. Πολλά είχαν ακουστεί για MSCI και στην προηγούμενη αναδιάρθρωση αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν. Περιμένουμε αύριο (12/2) τα νεότερα. Θεωρούμε πάντως πως υπάρχει αξία στη μετοχή.

Βέβαια η μετοχή δεν είναι η μόνη που απογοητεύει. Το ξαναγράφουμε γιατί λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες, οι οποίοι θεωρούν κάποιες μετοχές που έχουν στην κατοχή τους ότι είναι οι μοναδικές που δεν έχουν κάνει κίνηση. Δυστυχώς είναι αρκετές. Γι΄αυτό η διασπορά είναι χρήσιμη. Άνοδο άνω του 1% καταγράφει η μετοχή στις πρώτες πράξεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ενισχύεται 1,8% και οδηγεί την ανοδική αντίδραση. Όλες έχουν καλή κίνηση με τις Πειραιώς και Alpha να ξεχωρίζουν. Κοντά στο 2% η άνοδος και για την Εθνική και λίγο μικρότερη για τη Eurobank, η οποία χθες ακούμπησε καλή στήριξη.

ΜΑΡΜΑΡΑ: Βλέπουμε την υποχώρηση της τιμής του Ικτίνου σε επίπεδα που θεωρούμε πιο λογικά επενδυτικά, αλλά βλέπουμε και τις εξελίξεις στην Κίνα, όπου μπορούν να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα τα μεγέθη. Το ίδιο βλέπουμε και στη Mermeren, αλλά στη συγκεκριμένη η εμπορευσιμότητα είναι περιορισμένη και οι διακυμάνσεις εντονότερες.

REAL ESTATE: Σήμερα πραγματοποιείται το Real Estate Conference με συμμετοχή των περισσότερων εισηγμένων αλλά και αυτών που πρόκειται να εισαχθούν. Νομίζουμε πως θα λάβουμε και κάποιες απαντήσεις για μερικά θέματα που αφορούν συγκεκριμένες εταιρείες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Χαμηλός ο τζίρος στο άνοιγμα και λίγες οι μετοχές που έχουν κάνει πράξη. Περίπου 60 όλες κι όλες μετά από μερικά λεπτά από την έναρξη της συνεδρίασης. Σημαντικό το άνοιγμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών για αρκετές μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης