Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις πισίνες: Προβλέπονται αυστηρές ποινές

tags :
Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις πισίνες: Προβλέπονται αυστηρές ποινές
Απώτερος στόχος του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας
Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις πισίνες (κολυμβητικές δεξαμενές) που βρίσκονται μέσα στα τουριστικά καταλύματα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των τουριστών, προβλέπει σε σχετική διάταξη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποίησης glamping και λοιπές διατάξεις».
Η νέα διάταξη, που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, το οποίο αναμένεται να τεθεί αύριο, Τρίτη, σε δημόσια διαβούλευση, έρχεται να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, μιας και θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του ’70, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.
Απώτερος στόχος του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Τι προβλέπεται
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας στις πισίνες, αναμένεται να τροποποιηθούν οι διατάξεις που αφορούν στον υπεύθυνο ασφαλείας των κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων.
Έτσι, στο πλαίσιο παροχής ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και αναβαθμισμένου επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών -τα οποία διασφαλίζονται από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που προστατεύει τον τουρίστα- εισάγονται ρυθμίσεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν:
• Την εκπαίδευση του υπεύθυνου ασφαλείας που έχει άδεια ναυαγοσώστη (θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, καθώς και αθλητικές δοκιμασίες).
• Υποχρεώσεις για τους φορείς διαχείρισης των καταλυμάτων ως προς την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των λουόμενων, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση ύπαρξης φορητού και μη φορητού φαρμακείου.
• Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες των διατάξεων της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Οι ποινές
Επιδιώκοντας, μάλιστα, την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρηματιών με τους νέους κανόνες, με βάση το νέο σχέδιο νόμου, αναμένεται να ενεργοποιηθούν αυστηρά πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ-2.000 ευρώ ανάλογα με την παράβαση.
Στην κατεύθυνση αυτή, προβλέπεται ότι σε περίπτωση υποτροπής στην ίδια παράβαση εντός ενός έτους, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση επόμενης υποτροπής εντός του ίδιου έτους η πισίνα θα σφραγίζεται, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Εύα Οικονομάκη
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης