Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μυτιλήνη: Συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο για το μεταναστευτικό

Μυτιλήνη: Συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο για το μεταναστευτικό
Για την Πέμπτη 13/2 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αιγαιοπελαγίτικων οργανώσεων, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών
Συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα το μεσημέρι, το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επίταξη ακινήτων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων.
Όπως έχει γίνει γνωστό, για την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αιγαιοπελαγίτικων οργανώσεων, έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.
Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την αναβολή της συνάντησης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών.
Δεν αιφνιδιάσαμε κανένα», τόνισε ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στην έκδοση της χθεσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς συνέτρεχαν θέματα ασφαλείας για τα νησιά, αλλά και ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα».
Όπως εξήγησε, «από τον Νοέμβρη είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης γι' αυτά τα κέντρα. Το σημείο που επιλέχθηκε στη Χίο στο "17" το έχω παρουσιάσει πριν από ενάμιση μήνα στο δημοτικό συμβούλιο.
Στη Μυτιλήνη ήταν δεδομένη η δημιουργία του νέου κέντρου, αυτό που είχε προταθεί από την κυβέρνηση είχε ήδη απορριφθεί. Στη Σάμο η έκταση ήταν δεδομένη και είχαμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία να νοικιάσουμε τη γη από ιδιώτες, το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και στη Μυτιλήνη, μόνο που θα πηγαίναμε έξι μήνες πίσω, δηλαδή δεν θα είχαμε τα κέντρα έτοιμα το καλοκαίρι για να γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών αλλά θα φτάναμε καλά Χριστούγεννα και αυτό δεν ήταν αποδεκτό».

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης