Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Οι Τούρκοι μας έχουν συνηθίσει σε προκλητικές ενέργειες - Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση από βουλευτές για ΠΝΠ και επίταξη περιοχών

tags :
Πέτσας: Οι Τούρκοι μας έχουν συνηθίσει σε προκλητικές ενέργειες - Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση από βουλευτές για ΠΝΠ και επίταξη περιοχών
Η κυβέρνηση απευθύνει νέα έκκληση προς τους δανειολήπτες για ένταξη στη ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας
Στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, που εκδηλώνεται με καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού FIR αλλά και με... αιτήματα για αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών, αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση βουλευτών σχετικά με την Πράξη Νομομετικού Περιεχομένου σχετικά με την επίταξη περιοχών για το μεταναστευτικό.
Άλλωστε, η ΠΝΠ θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση» τόνισε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Πάντως, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι κλειστές δομές να προχωρήσουν άμεσα, ενώ τόνισε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παραμονής σε αυτές τις δομές θα είναι 2-3 μήνες.
«Θα υπάρξει κάποια πρόνοια για κατανομή κλειστών δομών στη ενδοχώρα (πλην 1-2 περιφερειών), ανάλογα με το πως θα αποδώσουν τα μέτρα που έχουμε λάβει» υποστήριξε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι «μόλις ανοίξουν οι κλειστές δομές θα κλείσουν οι υπάρχουσες ανοιχτές δομές».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι κλειστές ελεγχόμενες δομές αποφασίστηκαν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.
«Εδώ και δύο μήνες περίπου έγινε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς για τη χωροθέτηση των κλειστών δομών στα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να διαιωνίζεται γιατί το πρόβλημα πιέζει για λύσεις και όχι για διαπιστώσεις» υποστήριξε. 
«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις επιστροφές εκείνων που δεν δικαιούνται άσυλο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως η κατασκευή των νέων δομών αυτών θα ξεκινήσει άμεσα προκειμένου να είναι έτοιμες στις αρχές καλοκαιριού.

Η τουρκική προκλητικότητα

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε «οι Τούρκοι μάς έχουν συνηθίσει σε προκλητικές ενέργειες.
Περιμένουμε την αποκλιμάκωσή τους για να προχωρήσει ο διάλογος».
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη δεύτερη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο ίδιος απάντησε ότι «δεν έχει διευρυνθεί ο κατάλογος των χωρών που θα συμμετάσχουν γιατί η συνάντηση θα είναι ένα follow up της πρώτης».

Νέα έκκληση για την προστασία της α' κατοικίας

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση απηύθυνε νέα έκκληση προς τους δανειολήπτες για την ένταξη στη ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας.
«Απευθύνουμε έκκληση για ένταξη στο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας.
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός προσώπων που είχαν επιλέξει να καλυφθούν πίσω από την απόκρυψη των στοιχείων τους ή δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τη α' κατοικία» είπε χαρακτηριστικά.

Μείωση ΦΠΑ για φάρμακα

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε και τη μείωση του ΦΠΑ για φάρμακα που σχετίζονται με τον καρκίνο.
«Η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε φάρμακα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο.
Κατατέθηκε ήδη τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων η υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 6%.
Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές Φ.Π.Α. 24% και 13%» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης