Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ δίχασε τον κόσμο στο μεταναστευτικό, ενστάλαξε μίσος – Θα κάνει φυλακές τα νησιά

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ δίχασε τον κόσμο στο μεταναστευτικό, ενστάλαξε μίσος – Θα κάνει φυλακές τα νησιά
Απαράδεκτη η επίταξη ακινήτων στα νησιά, παροξύνει με την πολιτική της η κυβέρνηση το πρόβλημα είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στη ΝΔ ότι με την πολιτική της για το μεταναστευτικό/προσφυγικό δίχασε τον κόσμο και ενστάλαξε το μίσος εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων στα νησιά.
«Η ΝΔ έκανε πολιτική διχάζοντας τον κόσμο, ενστάλαξε μίσος, τα ρατσιστικά κηρύγματα όλα τα προηγούμενα χρόνια απλά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται τώρα ως κυβέρνηση, 7 μήνες μετά να καλύψει ότι κακώς διέλυσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Εμείς κάναμε ότι μετά από 7 μήνες η ΝΔ αναγνώρισε ότι πρέπει να υπάρχει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Εμείς διαχειριστήκαμε ροές πάνω από 1 εκατομμύριο, αποσυμπιέσαμε την κατάσταση, είχαμε πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών που λειτούργησε.
Η ΝΔ είναι αντίπαλη με τον ίδιο της τον εαυτό.
Έρχεται σε αντίθεση με τους τοπικούς παράγοντες που αρνούνται να αναλάβουν το προσφυγικό φορτίο που τους αναλογεί.
Πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη τη χώρα και είναι μια πρόταση που θα πρέπει να στηρίξουμε.
Η ΝΔ θα τριπλασιάσει τον πληθυσμό και θα κάνει φυλακές τα νησιά» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίταξη των εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης.
«Η κυβέρνηση παροξύνει με την πολιτική της το πρόβλημα στα νησιά.
Εμείς θα κάναμε άμεση αποσυμφόρηση.
Όμως όταν κάνεις αντιπολίτευση με λαϊκισμό θα το βρεις μπροστά σου.
Δεν στηρίζουμε το σχέδιο των κλειστών φυλακών.
Το δεύτερο σκέλος που πρέπει να δούμε είναι η συνεννόηση με τους ευρωπαίους για το μερίδιο ευθύνης τους.
Πρέπει να υπάρχει διαρκής πίεση από εμάς.
Όμως όταν είσαι στο ίδιο κόμμα με τον Όρμπαν, που θέλει κλειστά σύνορα δεν μπορείς να το καταφέρεις» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης.
Σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος στον ΣΥΡΙΖΑ που να εναντιώνεται σε αυτό που ονομάζουμε διεύρυνση.
«Στην πρόσφατη ιστορία, από το 2010 και μετά, αυτή η πορεία από το 3-4% μέχρι το 2015 και το 2019 με το 33% δεν είναι μια πορεία διεύρυνσης;
Άρα τον δρόμο της διεύρυνσης μας τον έδειξε ο κόσμος, μέσα από την ψήφο του, σε διάφορους εκλογικούς σταθμούς αναγνωρίζοντας κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτόν τον χώρο» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης