Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό λόγω δολαρίου και Ασίας - Στο -0,6% και τα 1.570,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες για τον χρυσό λόγω δολαρίου και Ασίας - Στο -0,6% και τα 1.570,10 δολ. ανά ουγγιά
Η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις αγορές της Ασίας απομάκρυνε τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Ήπιες απώλειες κατέγραψε σήμερα Τρίτη (11/2) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στις αγορές της Ασίας, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, αργότερα εντός της ημέρας.
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 9,40 δολ. ή 0,6% και έκλεισε στα 1.570,10 δολ. ανά ουγγιά, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων.
Απώλειες κατέγραψε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 18,8 cents ή 1,1% στα 17,597 δολ. ανά ουγγιά.
Η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις αγορές της Ασίας απομάκρυνε τους επενδυτές από τον χρυσό, ο οποίος λειτουργεί συνήθως ως «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Αργότερα εντός της ημέρας ο επικεφαλής της Fed θα μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του αμερικανικού Κοινοβουλίου, ενώ αύριο Τετάρτη (12/2) ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας στις ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του κ. Powell αναμένεται να καθορίσουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται ότι η Federal Reserve προχώρησε σε τρεις μειώσεις επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του 2019, διευκρινίζοντας τον περασμένο Δεκέμβριο ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές των επιτοκίων τους πρώτους μήνες του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης