Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Προς πλήρη αποτυχία το σχέδιο της

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Προς πλήρη αποτυχία το σχέδιο της
Η κυβέρνηση φοβάται τις τοπικές κοινωνίες και την ίδια τη Βουλή, να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είπε ο κ.Χαρίτσης
Την εκτίμηση ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες μέσω της επίταξης ακινήτων στα νησιά του Αιγαίου οδεύει σε πλήρη αποτυχία διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ.Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται τις τοπικές κοινωνίες και τη Βουλή και την κάλεσε να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού  Περιεχομένου, με την οποία προχωρά στην επίταξη ακινήτων.
«Μπροστά στο αδιέξοδο της πολιτικής της, η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη Βουλή.
Γι’ αυτό φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την ώρα που το Κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά, μόνο και μόνο για να αποφύγει την καταψήφιση από τους ίδιους τους βουλευτές της.
Όπως αναμενόταν, το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών, με την επίταξη μάλιστα ακινήτων, οδεύει σε πλήρη αποτυχία.
Όπως ομολόγησε άλλωστε σήμερα ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνάντησή του με τους τοπικούς φορείς των νησιών αναβάλλεται, αφού αυτοί αρνούνται να προσέλθουν σε έναν προσχηματικό διάλογο.
Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.
Η αδράνεια, οι διαρκείς παλινωδίες και μεταθέσεις ευθυνών και αρμοδιοτήτων και, βεβαίως, οι ακροδεξιές ιδεοληψίες της, οδήγησαν την κατάσταση μέσα σε επτά μόλις μήνες σε πρωτοφανές μπάχαλο.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πίσω την ΠΝΠ, να φέρει το θέμα στη Βουλή και να λάβει επιτέλους υπόψη της τις τοπικές κοινωνίες.
Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά.
Πληρώνεται πολιτικά» αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS