Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερός σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας

tags :
Βαρβιτσιώτης: Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερός σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση σε καλό κλίμα με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου
Συνάντηση είχε σήμερα (11/2) ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, κα Kate Smith, όπου συζητήθηκαν οι μελλοντικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΗΒ μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώθηκαν και οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την σύναψη μίας φιλόδοξης μελλοντικής σχέσης συνεργασίας της ΕΕ με το Η.Β., ενώ τόνισε και την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στο Η.Β.
Από πλευράς της η κα Smith ανέφερε ότι η σύναψη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιτευχθεί εντός του 2020.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Πρέσβης του Η.Β. αναγνώρισε την δημιουργική παρουσία και συνεισφορά των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στην Μεγάλη Βρετανία.
Τέλος, σημειώνεται, ότι η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά την αποχώρηση του Η.Β. από την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης