Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω τραπεζών η άνοδος – Στη Eurobank το 1/3 των συναλλαγών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω τραπεζών η άνοδος – Στη Eurobank το 1/3 των συναλλαγών
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στο εξωτερικό και η έκθεση της JP Morgan μας βοήθησαν σήμερα, αν και θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερη πορεία από περισσότερες εισηγμένες. Οι τράπεζες τράβηξαν το μεγαλύτερο βάρος της ανόδου. Το ΧΑ πήγε καλύτερα από τις ξένες αγορές σε ποσοστό ανόδου, αλλά τι να λέμε τώρα που ο DAX είναι σε νέα ιστορικά υψηλά.

Εμείς πρέπει να περάσουμε πάνω από τις 930 μονάδες για να πούμε πως ξεφεύγουμε τον κίνδυνο. Ο τζίρος χαμηλός και αν αφαιρέσουμε τα πακέτα στη Eurobank, η οποία συνολικά έκανε το 33% των συναλλαγών δε μένουν και πολλά. Η Alpha Bank με την Πειραιώς πήγαν εξαιρετικά αλλά θα λέγαμε πως πολλές από τον FTSE 25 υστέρησαν.

FTSE 25: Σιγά την κίνηση από ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ. Άτονη η Viohalco, αδύναμη η Aegean, η ΕΥΔΑΠ αλλά και ο ΑΔΜΗΕ. Κλείσιμο με απώλειες για Τιτάν και Lamda. Δε συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η προσφυγή ή οι καθυστερήσεις κρατάνε χαμηλότερα τη Lamda.

Και κατά τη διάρκεια της αύξησης ή λίγο μετά που η μετοχή πήγαινε προς τα 9 ευρώ υπήρχαν οι πληροφορίες αλλά τότε δεν ανησυχούσαν οι επενδυτές. Προφανώς κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους, κόπασαν και οι αγορές από στελέχη του ομίλου και υποχώρησε η τιμή.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Όταν ανοίγει τόσο η ψαλίδα μεταξύ τιμών στόχων από αναλυτές δεν μπορεί παρά να μας παραξενεύει. Έρχεται πριν λίγες μέρες η Goldman Sachs και συστήνει πώληση για την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 1,85 ευρώ όταν η μετοχή ήταν πάνω από 3 ευρώ.

Τώρα έρχεται η JP Morgan και μας λέει πως η τιμή στόχος είναι στα 4,20 ευρώ. Και όλα αυτά ούτε καν δέκα μέρες μετά που ο ίδιος ο οίκος μας έδινε τα 2,40 ευρώ. Θεωρούμε πως μία ανάλυση με μία άλλη δεν μπορεί να έχει τέτοια διαφορά, εκτός και αν όλα βασίζονται σε υποθέσεις του στυλ «αν, και εφόσον και άμα». Τα ίδια βλέπαμε και την περίοδο της αύξησης της Lamda από αναλυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Alpha Bank και Πειραιώς και με αρκετή απόσταση σε ποσοστό ανόδου η Εθνική. Ακόμα μικρότερη η άνοδος από Eurobank, λόγω του μεγάλου πωλητή. Μαζί με τα πακέτα η μετοχή έκανε τζίρο 24,9 εκατ. ευρώ με το ΧΑ να κάνει συνολικά 76,8 εκατ. ευρώ.

MIG: Αυτή ξεχώρισε από νωρίς λόγω και του δημοσιεύματος του Bankingnews. Στα 0,1256 ευρώ με άνοδο 14,18% και όγκο 8,8 εκατ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Η γραφειοκρατία προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στις επενδύσεις. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και κάποια μέρα να φτάσουμε εκεί που ήμασταν σε ΑΕΠ, μισθούς κ.α. θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να λειτουργήσει πιο γρήγορα. Μαζί με όλες τις επενδύσεις που περιμένουμε είναι και η δική της στην Πάρο. Όμως και εδώ δε βλέπουμε πρόοδο.

Η μετοχή βέβαια αφού δεν πείραξε πάλι το κάτω μέρος της συσσώρευσης αντέδρασε έντονα σήμερα και ήταν από τις ελάχιστες που εντοπίσαμε κάποια κινητικότητα. Η μετοχή όπως έχουμε ξαναγράψει μετά από μία μεγάλη διόρθωση, ξεκίνησε μία εξαιρετική συσσώρευση και βλέπουμε πως μαζεύεται στα χαμηλά και προσεκτικά.

Περιμένουμε βέβαια αποτελέσματα χρήσης 2019 και να δούμε αν θα υπάρχει και κάποια εκτίμηση για το 2020. Έχει πάρει κάποια νέα έργα αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα. Και να δούμε να έχουν εισπραχτεί και οι απαιτήσεις που υπήρχαν και είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα και να δημιουργήσουν ανησυχίες στους επενδυτές. Στα 1,22 ευρώ και στο +7,96% με όγκο 41 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Ανακοινώθηκε πως μέτοχος πούλησε μετοχές ρίχνοντας το ποσοστό του κάτω από 10%. Ο όγκος μεγάλος στη μετοχή και η υποχώρηση συνεχίστηκε σήμερα. Στα 0,2440 ευρώ με απώλειες 0,81% και όγκο 407 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Καλύφθηκε από βασικούς μετόχους η αύξηση. Αυτό αναμενόταν άλλωστε και αποτελεί θετική εξέλιξη. Περιμένουμε να μπουν οι μετοχές να μάθουμε και πως διαμορφώνονται τα ποσοστά. Στα 0,58 ευρώ και στο -0,68% με 84 χιλ. τεμάχια όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης