Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Αύριο 12/2 πιθανότατα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση Tier II, στόχος επιτόκιο 5,8%

Τράπεζα Πειραιώς: Αύριο 12/2 πιθανότατα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση Tier II, στόχος επιτόκιο 5,8%
Ιδιαίτερα θετική υπήρξε σήμερα η έκθεση της JP Morgan  για τις τράπεζες και κυρίως για την Πειραιώς
Αμεσα πιθανόν και αύριο να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τη νέα έκδοση  Tier II της Τράπεζας Πειραιώς η οποία στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 5,8%.
Η υφιστάμενη έκδοση της τράπεζας κινείται κοντά στο 5,3%.
Η Tράπεζα Πειραιώς  έδωσε την εντολή στην  Goldman Sachs International και την UBS ως συντονιστές της έκδοσης, να προχωρήσουν με άνοιγμα βιβλίου προσφορών .
Την προσπάθεια θα συνδράμουν και οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura.
Ιδιαίτερα θετική υπήρξε σήμερα η έκθεση της JP Morgan  για τις τράπεζες και κυρίως για την Πειραιώς αντισταθμίζοντας την προ ολίγων ημερών προβληματική έκθεση της Goldman Sachs .
Μετά τη σημαντική επιτυχία της Alpha Bank , η Τράπεζα Πειραιώς θα επιχειρήσει να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια πραγματοποιώντας και ένα σημαντικό moyen  στο κόστος δανεισμού της.
Οι  σύμβουλοι και διοικητική ομάδα της τράπεζας βρίσκεται στο Λονδίνο για παρουσιάσεις της έκδοσης ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας.
Το σχήμα των συμβούλων έλαβε εντολή να αρχίσει συναντήσεις με επενδυτές από τη Δευτέρα στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Οι τίτλοι που θα εκδοθούν θα είναι μειωμένης εξασφάλισης Tier ΙΙ δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία και η συναλλαγή θα προχωρήσει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.
Η βαθμολογία των τίτλων από την Moody's αναμένεται ότι θα είναι Caa3 / CCC.
Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Με την νέα έκδοση Tier ΙΙ η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς, μειώνοντας το μέσο επιτόκιο άντλησης κεφαλαίου, δεδομένου ότι η έκδοση του περασμένου Ιουνίου έγινε  με  επιτόκιο 9,75% και έκτοτε ακολούθησε μια θεαματική μείωση των αποδόσεων στις αγορές ομολόγων διεθνώς.
Παράλληλα, ο όμιλος θα ενισχύσει την κεφαλαιακή του βάση κατά περίπου 100 μονάδες βάσης ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για την ταχύτερη μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης