Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Σχεδιάζει αρχές Μαρτίου έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ.

tags :
Lamda Development: Σχεδιάζει αρχές Μαρτίου έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ.
Κατατέθηκε στην Ε.Κ το ενημερωτικό δελτίο από την Lamda Development - Αυξήθηκε το ποσό που επιδιώκεται να αντληθεί, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Bankingnews.
Την άντληση, μέσω ομολογιακού δανείου, 350 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει στις αρχές Μαρτίου η Lamda Development κάνοντας το τρίτο βήμα για την κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων για επενδύσεις της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό.
Το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να εγκριθεί εντός του μήνα, ώστε οι εγγραφές να διενεργηθούν στις αρχές Μαρτίου.
Το ύψος της έκδοσης αυξήθηκε από τα 300 στα 350 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Bankingnews.gr.  
Περίπου 150 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που σκοπεύει να αντλήσει μέσω του εταιρικού ομολόγου προορίζονται για την επένδυση στο Ελληνικό ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα αποπληρώσει βραχυπρόθεσμο ομολογιακό δάνειο, το ύψος του οποίου ανερχόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς στα 89 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για δάνειο η διάρκεια του οποίου παρατάθηκε αρχικά ως την 30η Νοεμβρίου 2019, με παράλληλη προπληρωμή ποσού 6 εκατ. ευρώ, και εν συνεχεία ως την 31η Μαρτίου 2020.
Το ύψος των κεφαλαίων, που θα επενδύσει η Lamda στο Ελληνικό, κατά την πρώτη 5ετία, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος των 467 εκατ. ευρώ για τις δύο πρώτες δόσεις, ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.
Το ποσό θα καλυφθεί ως εξής:  κατά 600 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια της ΑΜΚ, κατά 850 εκατ. ευρώ από τραπεζικό δανεισμό, κατά 400 εκατ. ευρώ από αυτοχρηματοδότηση και κατά 150 εκατ. ευρώ από μέρος ομολογιακού. 
Τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ από το καθαρό ποσό της ΑΜΚ θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.
Ήδη έχουν αντληθεί τα 650 εκατ. ευρώ, μέσω ΑΜΚ και έχουν υπογραφεί οι δανειακές συμβάσεις με Eurobank και Πειραιώς για την έκδοση τριών ομολογιακών δανείων, αθροιστικού ύψους ως 880 εκατ. ευρώ, καθώς και χορήγηση κεφαλαίου κίνησης ως 303 εκατ. ευρώ.
Τα ομολογιακά δάνεια, που θα καλύψουν οι δύο τράπεζες θα εκδοθούν από τρεις θυγατρικές της Lamda Development, προκειμένου να τρέξουν συγκεκριμένα έργα στο project του Ελληνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης