Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουτζούρης (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Τα νησιά ζητούν να μπορέσουν να αναπνεύσουν

Μουτζούρης (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Τα νησιά ζητούν να μπορέσουν να αναπνεύσουν
Θα δυσκολευτεί η κυβέρνηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού της υποστήριξε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου
Τη θέση ότι τα νησιά δεν αντέχουν άλλη «πίεση» στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί με την υλοποίηση του σχεδιασμού της για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διατύπωσε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Μουτζούρης υποστήριξε ότι εδώ και πέντε χρόνια τα νησιά έχουν δεχθεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες.
«Επιτέλους ζητάνε να μπορέσουν να αναπνεύσουν, να μοιραστεί το πρόβλημα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δεν μπορεί τα νησιά αυτά να δέχονται την πίεση επειδή γεωγραφικά έτυχε να βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.
Αρκετά πλήρωσαν οι νησιώτες το τίμημα του προβλήματος αυτού» υποστήριξε ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος εξέφρασε τη δυσπιστία του για το κατά πόσο θα κλείσουν οι υφιστάμενες δομές, όπως λέει η κυβέρνηση.
«Όταν έχουμε 27.000 μετανάστες στη Λέσβο και ο αριθμός αυξάνεται, πώς μπορεί η κυβέρνηση να μας κάνει να πιστέψουμε ότι μια νέα δομή 5.000 – 7.000 θέσεων θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα;» διερωτήθηκε ο κ.Μουτζούρης, αναφέροντας πως «η ιδεατή λύση θα ήταν να μηδενιστούν οι ροές μεταναστών».
«Η επόμενη καλύτερη λύση είναι ο διαμοιρασμός σε όλη τη χώρα» είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος έκανε λόγο για «ελαφρά επιπολαιότητα» από την κυβέρνηση.
«Σε 5,5 μήνες έχω ακούσει πέντε σχέδια, έχουν αλλάξει πέντε συντονιστές, δεν υπήρχε συνεκτικό σχέδιο» είπε ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος εξέφρασε την αντίδραση του στην ανακοίνωση καταβολής χρημάτων από την κυβέρνηση στις περιοχές που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό λέγοντας «δεν θέλω τα "30 αργύρια".
«Πρώτα να δοθεί η λύση και μετά τα οικονομικά ανταλλάγματα που δικαιούμαστε» τόνισε ο περιφερειάρχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης