Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +3,3% και τα 55,79 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +3,3% και τα 55,79 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,5% στα 51,17 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Σημαντική άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρτη (12/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν νέα άνοδο στα αποθέματα των ΗΠΑ.
Το Brent παράδοσης Απριλίου, σημείωσε άνοδο 3,3%, κλείνοντας στα 55,79 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 2,5%, κλείνοντας στα 51,17 δολ. το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 3 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» δέχθηκαν στήριξη από τις αναφορές ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς από τις 30 Ιανουαρίου, γεγονός που υποδεικνύει ότι η έξαρση του ιού ενδέχεται να έχει αγγίξει ήδη το αποκορύφωμά της και ότι θα αρχίσει να υποχωρεί το επόμενο διάστημα.
«Καθώς ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων έχει υποχωρήσει, αυτό έχει βελτιώσει το κλίμα της αγοράς», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Futures, Kim Kwang-rae.
Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορωνοϊού αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου οδήγησαν την Δευτέρα (10/2) τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Επιπλέον, οι τιμές του πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν ούτε από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020, μερικές εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση του Οργανισμού που αφορά τη συμφωνία για τις περικοπές.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΠΕΚ, η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 0,99 εκατ. βαρέλια ημερησίως το τρέχον έτος, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 1,22 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Η επίδραση του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία έχει ενισχύσει τις αβεβαιότητες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2020 και κατ' επέκταση τη παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο το 2020» αναφέρεται μεταξύ άλλων η έκθεση του ΟΠΕΚ.
«Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις στην Κίνα απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση ώστε να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2020» προσθέτει ο Οργανισμός.
Παρά την άνοδο των τελευταίων ημερών, η τιμή του πετρελαίου παραμένει χαμηλότερη κατά -20% σε σχέση με τα πολύμηνα υψηλά στα οποία σκαρφάλωσε στις αρχές Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης