Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το καλό κλίμα στο εξωτερικό δίνει συνέχεια στην ανοδική αντίδραση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το καλό κλίμα στο εξωτερικό δίνει συνέχεια στην ανοδική αντίδραση
ΑΓΟΡΑ: Νέα ανοδική κίνηση από την Ευρώπη, με το Dax 30 να ξεπερνά τις 13.700 μονάδες. Τι πορεία και αυτή!! Το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε με μικρή άνοδο, αλλά ακολουθεί τις διεθνείς αγορές. Ο τζίρος βέβαια δεν αναμένεται υψηλός ούτε σήμερα. Περιμένουμε να δούμε κίνηση προς τις 930 μονάδες. Πρέπει να το ξεπεράσει αν θέλουμε να δούμε καλύτερη πορεία.

Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο λόγω ομολογιακών εκδόσεων, αλλά και εκθέσεων. Μία καλή και μία κακή μετράμε στις τελευταίες μέρες. Στο επίκεντρο σήμερα και ο MSCI αλλά δεν αναμένεται κάποια έκπληξη. Το βράδυ θα μάθουμε.

Συνολικά παραμένουμε μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι, αλλά βραχυπρόθεσμα περιμένουμε μεταβλητότητα κυρίως λόγω των ξένων αγορών, οι οποίες έγραψαν πάλι νέα υψηλά και δεν αποκλείουμε να δούμε κάποια διόρθωση. Και η δική μας αγορά σε αυτές τις κινήσεις αντιδρά πιο έντονα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ξεκινούν αύριο οι ανακοινώσεις για το τέταρτο τρίμηνο με την Coca Cola να κάνει την αρχή. Στις 19/2 θα δημοσιεύσει ο ΟΤΕ και στις 27/2 τα ΕΛΠΕ. Θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να παίρνουμε μία ενημέρωση και αυτό που μας ενδιαφέρουν είναι να δώσουν κάποιο στίγμα για το 2020.

COCA COLA: Οι αναλυτές περιμένουν μέρισμα 0,60 ευρώ και λίγο υψηλότερο. Η Eurobank περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων στη χρήση 2019 752 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών και στοχεύει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,8% όπως γράφει το BN σήμερα.

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινάει πάλι πλησιάζοντας τα 2,50 ευρώ. Φθηνή η μετοχή αλλά έχουμε δει και αδυναμία υπέρβασης του συγκεκριμένου σημείου. Στα 2,48 ευρώ και στο +1,22% στο άνοιγμα.

ΟΠΑΠ: Μετά και την είσοδο των νέων μετοχών, η μετοχή κινείται καλά και στο ξεκίνημα χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις κινείται πάνω από τα 11,50 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά την επιβεβαίωση της στήριξης η μετοχή έχει κινηθεί λίγο υψηλότερα αλλά η αγορά περιμένει περισσότερα. Στα 9,5150 ευρώ με οριακή άνοδο και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν περιμένουμε διάσπαση της συσσώρευσης. Με καλό κλίμα δεν αποκλείουμε να προσεγγίσει το άνω μέρος του καναλιού εντός του οποίου κινείται. Δεν πιστεύουμε ότι η χθεσινή κίνηση αποδίδεται σε κάποια είδηση, αλλά στο γεγονός ότι η μετοχή είναι φθηνή μετά τη μεγάλη διόρθωση και τράβηξε αγοραστές στα χαμηλά.

FOLLI FOLLIE: Άτυχος ο κ.Δημήτρης. Λίγο ακόμα να είχε κρατήσει το «μαγείρεμα» των βιβλίων και με αφορμή τον ιό θα μπορούσε να τα είχε τινάξει στον αέρα με καλή δικαιολογία. Να μας έλεγε δηλαδή ότι αναγκάστηκε να κλείσει μαγαζιά, να χάσει μετρητά και να καταστραφούν αποθέματα κ.α. Τι να πούμε και εμείς, προσπαθούμε να διασκεδάσουμε με τα χάλια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

AUDIO VISUAL: Η αύξηση θα γίνεις τα 0,30 ευρώ και σχέση 7 νέες για κάθε 27 παλιές. Είναι η αύξηση που έχει ανακοινωθεί και οι παλιοί μέτοχοι έχουν βάλει τα χρήματα για τις εξαγορές που έγιναν. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο και κινείται προς τα 0,30 ευρώ.

CPΙ: Δεύτερη μέρα με υψηλή άνοδο και καλύτερο όγκο συναλλαγών. Στα 0,53 ευρώ και στο +13,2% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 5,2 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΑ: Χρειάζεται λίγο προσοχή στα μικρά περιφερειακά χαρτιά γιατί η απουσία επενδυτών, έχει αυξήσει το άνοιγμα αγοραστών-πωλητών και η ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) οδηγεί πολλές σε δημοπρασία. Έτσι από σημαντική άνοδο μπορούμε να δούμε σημαντική πτώση και αντίστροφα με λίγα κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης