Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -2,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -2,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -4,1%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/2) στοιχεία της Eurostat, δεχόμενη πιέσεις από τις απώλειες που σημειώθηκαν στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -2,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε παραμείνει αμετάβλητη, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -4,1% έναντι ετήσιας πτώσης -1,7% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στος -3,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της Ευρωζώνης που κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση ήταν αυτός των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -4%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,7%.
Ο τομέας μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -1,3%, ενώ οι τομείς διαρκών αγαθών και ενέργειας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,1% και -0,5% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στην Ιρλανδία (-6,2%) και την Ουγγαρία (-3,8%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Δανία (+7,2%), την Πολωνία (+2,9%) και την Ελλάδα (+2,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης