Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Milken Institute: Ο κορωνοϊός θα διευρύνει το χάσμα ΗΠΑ - Κίνας περισσότερο από τον εμπορικό πόλεμο

tags :
Milken Institute: Ο κορωνοϊός θα διευρύνει το χάσμα ΗΠΑ - Κίνας περισσότερο από τον εμπορικό πόλεμο
Αναλυτής του Milken Institute υποστηρίζει ότι η έξαρση του κορωνοϊού επιταχύνει το «διαζύγιο» ΗΠΑ και Κίνας 
Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός διευρύνει το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας περισσότερο από ό,τι συνέβη με τον εμπορικό πόλεμο, εκφράζει αναλυτής του Milken Institute.
«Συζητήσαμε για το χάσμα ΗΠΑ-Κίνας.
Μέρος της διαφοράς αυτή οφείλεται περισσότερο στον κορωνοϊός καθώς οι επιχειρήσεις σκέφτονται για την εφοδιαστική τους αλυσίδα μακροπρόθεσμα» είπε ο Curtis Chin.
«Δεν μπορεί όλα να είναι στην Κίνα, έχουμε δει κάποιες συνέπειες από την εξάρτηση από μόλις μία βασική αγορά» δήλωσψε στο CNBC.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση για την «αποσύνδεση» ΗΠΑ - Κίνας αναζωπυρώθηκε άνοιξε καθώς ο εμπορικός πόλεμος έφερε δασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, η έξαρση του κορωνοϊού έχει διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς κινεζικές πόλεις μπήκαν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι μεταφορές και να κλείσουν εργοστάσια περισσότερο από το αναμενόμενο.
Για παράδειγμα, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα εργοστάσια τους στην Κίνα λόγω των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του ιού.
Μια επίδραση του κορωνοϊού είναι ότι δίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα ένα λόγο για να αποχωρήσει από την Φάση 1 ρ5ης εμπορικής συμφωνίας.
«Με πολλούς τρόπους τα πράγματα έχουν παγώσει αυτή τη στιγμή, όπως εμπορική δυναμική ΗΠΑ και Κίνας.
Αυτή τη στιγμή, δεν περιμένω ότι οι Κινέζοι διαπραγματευτές θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον.
Είναι ενδιαφέρον, όταν σκεφτόμαστε τη Φάση 1... κατά κάποιο τρόπο ο κορωνοϊός δίνει και τις δύο πλευρές ένα λόγο για να αποχωρήσουν.
Αν δεν εκπληρωθούν δεσμεύσεις σύντομα, είναι καλά ο κορωνοϊός», πρόσθεσε ο Chin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης