Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Στην Ευρώπη γελάνε με το πλωτό φράγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Στην Ευρώπη γελάνε με το πλωτό φράγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο της λέει ο κ.Κούλογλου
Τη θέση ότι στην Ευρώπη γελάνε σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τοποθετήσει πλωτό τείχος 2,7 χιλιομέτρων ανοιχτά της Λέσβου για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό/μεταναστευτικό διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, επισημαίνοντας ότι «είναι σαν τον Ξέρξη που μαστίγωνε την θάλασσα γιατί δεν πετύχαιναν τα σχέδιά του».
«Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο η ίδια έχει βρεθεί.
Στην αρχή κατήργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετά από έξι μήνες το επανίδρυσαν χωρίς καν τις υποδομές ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
Τη μια μιλούν για κλειστά κέντρα, την άλλη για ανοιχτά.
Στην πραγματικότητα οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά να εξυπηρετήσουν την επικοινωνιακή της στρατηγική και να ικανοποιήσουν την εκλογική της βάση.
Πιστεύουν σαν στρουθοκάμηλοι ότι εάν βάλουν το κεφάλι στην άμμο και με ένα μεγάφωνο λένε ψέματα, θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει όμως να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ.Κούλογλου, αναφέροντας πως το προσφυγικό δεν είναι απλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
«Πρόκειται για μια κρίση αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ θα μπορούσε να απορροφήσει 1.000.000 πρόσφυγες πολύ εύκολα, εάν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα μόνη της το 1990 ενσωμάτωσε 1.000.000 μετανάστες από την Αλβανία.
Υπάρχουν ευρωπαϊκές συμφωνίες για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, που όμως δεν εφαρμόζονται υπό τον φόβο της ακροδεξιάς.
Η ακροδεξιά χρησιμοποίησε το προσφυγικό για να δημαγωγήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις της.
Την ίδια στιγμή οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη - από τις οποίες κλέβει ψήφους η ακροδεξιά - βρίσκονται σε πανικό.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα και η Ιταλία αφήνονται μόνες τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών».
«Την ίδια στιγμή όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες, που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, θα μείνουν εδώ.
Αυτό το γεγονός θα πρέπει να το αποδεχθούμε και σιγά-σιγά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας» ανέφερε ο κ.Κούλογλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS