Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η INTERAMERICAN για την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα

tags :
Η INTERAMERICAN για την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα
Η συμβολική πρωτοβουλία της εταιρείας φέρνει κοντά όλους τους συνεργάτες της και το διοικητικό προσωπικό με μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Μακεδονίας και της Θράκης
Μια παράδοση των τελευταίων ετών συνέχισε και φέτος η INTERAMERICAN οργανώνοντας, στις 6 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, μια διαφορετική εκδήλωση για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.
Η συμβολική πρωτοβουλία της εταιρείας, που είναι θεσμός, φέρνει κοντά όλους τους συνεργάτες της -του εταιρικού δικτύου πωλήσεων και του πρακτορειακού της Βόρειας Ελλάδας- και το διοικητικό προσωπικό με μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Μακεδονίας και της Θράκης, με σημαντικούς πελάτες, με τοπικούς θεσμικούς φορείς και με την τοπική κοινωνία.
Το μήνυμα αυτής της ετήσιας συνάντησης -«δείπνου των φίλων για την αισιόδοξη υποδοχή του νέου έτους»- εστιάζει στην αξία της αποκέντρωσης των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.
Την εκδήλωση, επαινώντας την ιδέα καθώς και την αποδεδειγμένη προσήλωση της INTERAMERICAN στην αποστολή της να υποστηρίζει την ποιότητα ζωής, χαιρέτισαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Θεόδωρος Μητράκας, σύμβουλος, εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονικέων ο κ. Βασίλης Μωυσίδης, σύμβουλος και εκ μέρους του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο κ. Μανώλης Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος.
Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, μιλώντας στους παρευρεθέντες, αναφέρθηκε στις θετικές ενδείξεις σταθεροποίησης του οικονομικού περιβάλλοντος και μιας ήπιας τάσης για ανάπτυξη, που «σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσει θετικά και την ασφαλιστική αγορά, η οποία ακολουθεί πάντα το ΑΕΠ και ήδη, έχει δείξει βελτίωση των αποτελεσμάτων της στο κλείσιμο της περασμένης χρονιάς».
Ο επικεφαλής της εταιρείας επεσήμανε ότι για την εθνική οικονομία υπάρχει μπροστά μια νέα δεκαετία και σε αυτόν τον ορίζοντα, «πρέπει όλοι να επανατοποθετηθούμε και να συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Οι δημοσιονομικές περικοπές της τελευταίας δεκαετίας» πρόσθεσε, «δεν είναι μεταρρυθμίσεις, πρέπει λοιπόν ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων να ανοίξει, ιδιαίτερα για τον χώρο της ασφάλισης, που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών». Υπογράμμισε ως έννοια-κλειδί που θα καθορίσει τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας, τις συνεργασίες, κυρίως μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Ο διευθύνων σύμβουλος μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία των ασφαλιστικών υπηρεσιών στη σύνταξη και την υγεία, όπου το δημογραφικό -η μείωση και γήρανση του πληθυσμού- αποτελεί μια κρίσιμη παράμετρο, καθώς και στην προστασία της περιουσίας και των επιχειρήσεων μπροστά στα ακραία, καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που συνεπιφέρουν οι ανθρωπογενείς παράγοντες και η κλιματική αλλαγή.  
Τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, των μεταβολών, αλλά και της διαχείρισης της πολυπλοκότητας και αβεβαιότητας στο παρόν και το μέλλον.
Όπως υπογράμμισε, η INTERAMERICAN είχε κατά το 2019 μια ικανοποιητική χρονιά στα αποτελέσματά της, ακολουθώντας ταυτόχρονα με τόλμη και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις και προσαρμόζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της σε μια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης, με σταθερό στόχο «να είναι πιο φιλική και ευέλικτη απέναντι στους πελάτες της και να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα», ανοίγοντας τις υπηρεσίες της έξω από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης.
Ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε και στη σημαντική μελέτη που εκπονήθηκε για την κοινωνική και οικονομική επίδραση της εταιρείας, με συνεχή δημιουργία αξίας για την κοινωνία και την οικονομία.
Προλογίζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών οι οποίες έχουν δρομολογηθεί και κτίζονται πάνω στην παλαιά εταιρεία, που πέρυσι συμπλήρωσε μισό αιώνα διαδρομής.
Επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της βάσης των δυναμικά ενεργών επιχειρήσεων στη χώρα, «με αύξηση της προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης, με νέες επενδύσεις και με προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση».
Όπως παρατήρησε, «η θετική ανάγνωση για την ευημερία θέλει τις επιχειρήσεις μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και είναι αξιοσημείωτο ότι ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει ένα μεγάλο μερίδιο των επενδύσεων που πραγματοποιούνται πανελλαδικά».
Σχετική ήταν, σημειολογικά, εκ μέρους της INTERAMERICAN η τιμητική διάκριση επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, σε αναγνώριση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Η εταιρεία τίμησε έξι οργανισμούς για διαφορετικούς λόγους:
- την εταιρεία EMISIA, που βγήκε από τη «θερμοκοιτίδα» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ασχολείται με την έρευνα και τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τον έλεγχο εκπομπής ρύπων από την οδική κυκλοφορία,  
- τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό «ΣΙΘΩΝ» από τη Νικήτη Χαλκιδικής, υποδειγματική επιχείρηση για τη συνεταιριστική, συνεργατική ιδέα,
- την εταιρεία EUROCOFEE, ως πρότυπο υγιούς και αναπτυσσόμενης επιχείρησης,
- την εταιρεία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ως πρότυπο οικογενειακής επιχείρησης στον πρωτογενή τομέα,
- την εταιρεία ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ για την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητά της στο βαμβάκι, για τη διάρκειά της επί μισό σχεδόν αιώνα και για τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές της
- και το τυπογραφείο «Σχήμα & Χρώμα» του ΚΕΘΕΑ, ως παράδειγμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας που υποστηρίζει την επανένταξη, κοινωνικά και επαγγελματικά, ατόμων που έχουν απεξαρτηθεί από ουσίες.
Η ιδέα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη διάσταση της συνεισφοράς της INTERAMERICAN στην κοινωνία, με τη συμβολική δωρεά μιας κουκέτας ύπνου στις δομές φιλοξενίας του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Image

antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης