Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο εξωτερικό ρεκόρ, στο εσωτερικό αδιαφορία

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο εξωτερικό ρεκόρ, στο εσωτερικό αδιαφορία
ΑΓΟΡΕΣ: Χτυπάνε το άνω μέρος του ανοδικού καναλιού Dow και DAX και εμείς κοιτάμε αδιάφορα και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις 930 μονάδες. Κάνουν πάρτι στο εξωτερικό και εμείς μνημόσυνο. Το ελληνικό δεκαετές είναι κάτω από 1%. Ιστορικές στιγμές που δεν ακουμπάνε τις μετοχές. Τι να πούμε! Αν δεν είχαμε ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank σήμερα μπορεί να κλείναμε και με απώλειες. Λίγο ήθελε…

Και αν διορθώσουν τα ξένα μετά τα νέα ιστορικά, εμείς τι πιστεύετε ότι θα κάνουμε; Εκνευριστική η εικόνα του τζίρου της αγοράς. Αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν αδύναμες σήμερα. Μεταξύ αυτών, η Jumbo, ο Μυτιληναίος, η Τιτάν, η ΕΥΔΑΠ και η Viohalco. Μεγάλος ο όγκος και πάλι στη μετοχή της Eurobank.

Μετά από αρκετές μέρες όπου οι ξένες μετοχές τραβούσαν την ανηφόρα, γιατί μειώνονταν οι ανησυχίες για τον ιό της Κίνας, είδαμε και κίνηση από το πετρέλαιο και υποχώρηση στο χρυσό. Αυτό που βλέπαμε μέχρι σήμερα είναι οι μετοχές πάνω, ο χρυσός πάνω και το πετρέλαιο κάτω. Ό,τι θέλουν κάνουν οι long στο εξωτερικό.

ΑΓΟΡΑ: Η τεχνική εικόνα των ξένων δεικτών και η γενικότερη εικόνα του ΧΑ μας κάνει επιφυλακτικούς. Δε μας αρέσει αυτή η εικόνα. Φροντίζουμε και προστατεύουμε το κεφάλαιό μας μέχρι να δούμε ξανά επενδυτικό ενδιαφέρον που να δείχνει ότι κάτι αλλάζει.

Κοιτάμε μόνο καλά χαρτιά και προστατεύουμε το κέρδος μας. Η ρευστότητα είναι απαραίτητη όπως σημειώνουν και στελέχη της αγοράς. Αφού δεν μπορούν να αποδώσουν μετοχές με χαμηλό P/E, τι μπορούμε να προσθέσουμε εμείς. Ας περιμένουμε να γίνουν πιο φθηνές.

Εξαιρετικός ο ΟΠΑΠ. Έχει δώσει και το μέρισμα του 1 ευρώ είναι και στα 11,90 ευρώ. Όσοι το επένδυσαν σε μετοχές κερδίζουν άλλα 0,60 ευρώ περίπου. Στα 3,98 δισ. ευρώ η αποτίμηση μετά το +3,84% που έγραψε σήμερα.

ΑΔΜΗΕ: Από νωρίς και με μεγάλο όγκο πήγε πάνω από τα 2,50 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 2,54 ευρώ. Πάει να κάνει τη διάσπαση μίας πολύ κρίσιμης αντίστασης και ελπίζουμε να τα καταφέρει.

AEGEAN: Μεγάλη μέρα η σημερινή για την αεροπορική εταιρεία της χώρας. Ήρθε το πρώτο νέο αεροσκάφος και το επενδυτικό της πρόγραμμα αρχίζει να φαίνεται πλέον. Περί τα 500 εκατ. ευρώ θα είναι οι ετήσιες επενδύσεις της εταιρείας. Νέες θέσεις εργασίας, δυνατότητες αύξησης των επισκεπτών της χώρας κ.α. Μπράβο στην εταιρεία που τόσα χρόνια κοιτάει μόνο πιο ψηλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή η Alpha Bank και έκλεισε με άνοδο 2,60% και ακολούθησε και η Πειραιώς αν και με μικρότερη άνοδο. Η Eurobank έκανε πάλι όγκο 24 εκατ. τεμάχια και σχεδόν 20 εκατ. ευρώ από το συνολικό τζίρο των 77,4 εκατ. ευρώ. Στα 0,80 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

ΕΥΔΑΠ: Μεγάλος ο όγκος πάλι στη μετοχή καθώς πήγε πάνω από τα 7,50 ευρώ. Στα 7,52 ευρώ το κλείσιμο.

CPI: Σύμφωνα με τον ισολογισμό που έληξε στις 30/6/19 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 16,1 εκατ. ευρώ από 14,9 εκατ. ευρώ και η ζημιά στις 14 χιλ. ευρώ από 82 χιλ. ευρώ. Ωστόσο τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στις 71 χιλ. ευρώ από -25 χιλ. ευρώ. Η διοίκηση θέλει να εμφανίσει κέρδη στη νέα χρήση.

Η καθαρή θέση είναι στα 2,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 5,7 εκατ. ευρώ. Με αποτίμηση στα 5,5 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως δεν αδικείται. Θεωρούμε πως η αποτίμηση ενισχύεται λόγω περιορισμένης διασποράς και ανόδου άλλων ομοειδών. Επομένως κάποιοι κάνοντας μία σύγκριση σου λένε «γιατί όχι και αυτή». Η στήλη δε λειτουργεί έτσι όπως γνωρίζετε.

Την 30/06/2019 οι κατωτέρω μέτοχοι κατείχαν ποσοστό μεγαλύτερο του 5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας: 1. BansaraTrading LTD 32,91%, 2. Πικούνης Αναστάσιος 33,37% και 3. ΟΚΙ EUROPE 8,63%. Στο +18,59% και στα 0,5550 ευρώ η μετοχή με όγκο 22 χιλ. τεμάχια

CENTRIC: Γέμισε ο πίνακας πράξεων, από συναλλαγές 1,2,5 και 10 τεμαχίων όλα στα 0,2550 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Οι τράπεζες μετέτρεψαν σε μετοχές μέρος από το ομολογιακό των 220 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγήσει στην εταιρεία. Συνολικά 10,8 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε 36,1 εκατ. μετοχές με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ και τιμή στο ταμπλό 0,07 ευρώ. Τρομερή η ζημιά για τις τράπεζες. Αυξάνεται και ο αριθμός των μετοχών, αλλά βελτιώνεται και η καθαρή θέση. Δεν είναι αρκετό κατά την άποψή μας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης