Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιουλέκας: Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

tags :
Γκιουλέκας: Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
Παρά τις διαφοροποιήσεις, υπάρχει ένας κοινός τόπος στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων: Η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, είναι όμως αποφασισμένη να μη δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση αυτών
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι έγινε μια ειλικρινής και διεξοδική συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με κορύφωση τα ζητήματα που αφορούν τη στάση της γείτονος Τουρκίας.
"Είναι πολύ σημαντικό, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που υπάρχουν, ότι υπάρχει ένας κοινός τόπος στον τρόπο της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτός είναι ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, είναι όμως αποφασισμένη να μη δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων", επεσήμανε.

Α. Συρίγος: Κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων στο ΕΣΕΠ
Την απόλυτη σύμπνοια ως προς τις βασικές παραδοχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ότι υπήρξε ένα κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων, εξέφρασε ο βουλευτής και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Συρίγος ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της διαμαρτυρίας την οποία επέδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία για τις θέσεις της σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις γερμανικές απειλές, τα Βαλκάνια και η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, οι σχέσεις με τα κράτη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, οι επισκέψεις που έγιναν στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η κατάσταση με την Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
"Υπήρξε επιμέρους κριτική από κάποιες πλευρές σε επιμέρους χειρισμούς.", σημείωσε ο κ. Συρίγος. "Εκείνο στο οποίο όμως θα πρέπει να μείνω και το οποίο θεωρούμε πολύ θετικό, είναι ότι υπήρξε απόλυτη σύμπνοια ως προς τις βασικές παραδοχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ως προς τις απειλές τις οποίες δέχεται η χώρα μας και υπ' αυτήν την έννοια υπήρξε ένα κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης