Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Friedrich Merz θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU

Γερμανία: Ο Friedrich Merz θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU
Ο Γερμανός πολιτικός φέρεται αποφασισμένος να κατέβει στην κούρσα διαδοχής, γνωρίζει ότι η βάση του κόμματος τον υποστηρίζει και έχει ενθαρρυνθεί από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις
Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Friedrich Merz, προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που αναμετάδοσαν το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και το Reuters.
Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της προέδρου του CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, ο Friedrich Merz προφανώς επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την διαδοχή της, όπως πληροφορήθηκε σήμερα από το περιβάλλον του το dpa.
Ο Γερμανός πολιτικός είναι αποφασισμένος να κατέβει στην κούρσα διαδοχής, γνωρίζει ότι η βάση του κόμματος τον υποστηρίζει και έχει ενθαρρυνθεί από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, τονίζει το Γερμανικό Πρακτορείο.
Ένας εκπρόσωπος του Merz δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα.
Eρωτηθείς από την εφημερίδα Die Welt απάντησε: «Θα συνεχίσουμε να μην συμμετέχουμε σε εικασίες».
Εκτός από τον Merz, δυνητικοί υποψήφιοι για την προεδρία του CDU είναι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet, και ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης