Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ν/σ που θέτει τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών

Βρετανία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ν/σ που θέτει τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών
Το έκτακτο νομοσχέδιο που θέτει τέλος στην πρόωρη αποφυλάκηση τρομοκρατών, προώθησε η κυβέρνηση, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου
Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων. Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.
Το έκτακτο νομοσχέδιο προώθησε η κυβέρνηση μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου.
Κατά την έναρξη της συζήτησής του στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Robert Backlund, δεχόμενος ερωτήσεις για το εάν ο νέος νόμος μπορεί να αμφισβητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - που απαγορεύει την επιβολή βαρύτερων ποινών από αυτές που ίσχυαν όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα - απέκλεισε το ενδεχόμενο.
"Δεν περιμένω δικαστικό αγώνα σε εγχώρια δικαστήρια ή στο Στρασβούργο…είναι σταθερή η άποψή μου ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν δεσμεύεται από τις προβλέψεις του άρθρου 7 της ευρωπαϊκής σύμβασης, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο που η ποινή επιβάλλεται, όχι με μία αλλαγή στη φύση της ποινής καθαυτής" είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης