Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών - Στο +1% και τα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών - Στο +1% και τα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,5%, κλείνοντας στα 51,42 δολ. το βαρέλι
Κέρδη κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (13/2) το πετρέλαιο, μετά τα κέρδη που σημείωσε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή.
Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, σημείωσε άνοδο 1% κλείνοντας στα 56,34 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο ή 0,5%, κλείνοντας στα 51,42 δολ. το βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, τα κέρδη για το Brent και το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκαν στο +3,2% και +2,5% αντίστοιχα, καθώς η σταθεροποίηση στον αριθμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα μετρίασε τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την έξαρση του ιού.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ προχώρησε χθες σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2020, προβλέποντας ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 990 χιλ. βαρέλια ημερησίως, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 1,22 εκατ. βαρέλια.
«Η επίδραση του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία έχει ενισχύσει τις αβεβαιότητες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2020 και κατ' επέκταση τη παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο το 2020» αναφέρεται μεταξύ άλλων η έκθεση του ΟΠΕΚ.
«Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις στην Κίνα απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση ώστε να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2020» προσθέτει ο Οργανισμός.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι χώρες του ΟΠΕΚ πρότειναν την περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών στην ημερήσια παραγωγή τους, και συγκεκριμένα κατά 600 χιλ. βαρέλια, προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μείωση στη ζήτηση πετρελαίου που θα προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων κατά 7,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 3 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης για την ίδια εβδομάδα υποχώρησαν κατά 95 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί άνοδος, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 2 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης