Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης (υπ. Ενέργειας): Θέλουμε να αποφύγουμε την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ

Χατζηδάκης (υπ. Ενέργειας): Θέλουμε να αποφύγουμε την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ
Δόθηκε μια χρηματοδότηση – γέφυρα για τελευταία φορά είπε ο υπουργός Ενέργειας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι δόθηκε μια χρηματοδότηση – γέφυρα για τελευταία φορά.
«Η προσπάθεια μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση.
Δόθηκε μια χρηματοδότηση-γέφυρα για τελευταία φορά.
Δώσαμε όριο 12 μήνες για να λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από του εργαζόμενους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Χατζηδάκης.
Ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απόφαση της ΕΕ για να «σπάσει» σε τρία κομμάτια η ΛΑΡΚΟ και να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής.
«Αυτό που θέλουμε είναι να πουληθεί ελεύθερη βαρών» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, είπε ότι «πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή επειδή οι εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο νικέλιο».
Ερωτηθείς και για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η απόφαση ελήφθη «και για λόγους περιβαλλοντικούς» υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΗ το 2018 «μπήκε μέσα 200 εκατ. ευρώ και το 2019 300 εκατ. ευρώ μόνο από τον λιγνίτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης