Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κέρδη άνω του 3% για την Coca Cola - Οριακά ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

tags :
Κέρδη άνω του 3% για την Coca Cola - Οριακά ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα
Αύξηση εσόδων περιμένει η διοίκηση της Coca Cola για το 2020 – Με εκτιμώμενο p/e 21 φορές η μετοχή
Κοντά ή και λίγο ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα χρήσης 2019 της Coca Cola HBC, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.
Η εταιρεία θα δώσει αυξημένο μέρισμα 0,62 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,57 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Οι αναλυτές περίμεναν τζίρο 7 δισ. ευρώ με τον όμιλο να δημοσιεύει 7,026 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 522,2 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 519 εκατ. ευρώ.
H μετοχή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ενισχύεται άνω του 3,5% και βρίσκεται στα 34,37 ευρώ  με όγκο άνω των 13 χιλ. τεμαχίων και αποτίμηση 12,7 δισ. ευρώ.

Επιχειρηματικές προοπτικές

Σύμφωνα με εξωτερικές προβλέψεις για το 2020, οι προοπτικές για την οικονομία στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε θα συνεχίσουν να είναι ευνοϊκές και θεωρούμε ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελός μας στο τελευταίο έτος του στρατηγικού προγράμματός μας για το 2020 και θα δώσει νέα ώθηση στις δραστηριότητές μας ενόψει των στόχων για το 2025.
Συνολικά, αναμένουμε τη συνέχιση της αύξησης του όγκου πωλήσεων και στους τρεις τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε. Αναμένουμε ταχύτερο ρυθμό αύξησης του όγκου πωλήσεων στον καθένα από τους τρεις τομείς σε σχέση με τις επιδόσεις του 2019, και ιδίως στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν κυρίως από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία αύξησης των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που πετύχαμε το 2019.
Αναμένουμε ότι οι ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις στις αναπτυγμένες αγορές οι θα αντισταθμιστούν από τις ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ στις αναδυόμενες αγορές οι επιδόσεις θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα. Επίσης, αναμένουμε ότι ο αντίκτυπος στα λειτουργικά κέρδη από τις συναλλαγματικές μεταβολές δε θα είναι σημαντικός αυτή τη χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ισοτιμίες και θέσεις αντιστάθμισης κινδύνου.
Έχουμε καλή εικόνα του κόστους των πρώτων υλών, και συνολικά, αναμένουμε μικρή μονοψήφια αύξηση του κόστους πρώτων υλών ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.
Τέλος, προσδοκούμε ότι η λειτουργική μόχλευση της αναμενόμενης αύξησης των εσόδων θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τα λειτουργικά μας έξοδα ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις στο έτος.
Συνοψίζοντας, διανύουμε το τελευταίο έτος του στρατηγικού μας προγράμματος για το 2020 και αναμένουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με άλλη μία καλή χρονιά αύξησης των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και επέκτασης του περιθωρίου κέρδους.
Το όραμά μας είναι να γίνουμε ο Κορυφαίος 24/7 Συνεργάτης στον κλάδο των ποτών και προσβλέπουμε, με αισιοδοξία, στην επόμενη φάση της ανάπτυξής μας, προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2025.

Η πορεία της μετοχής

Η πορεία της μετοχής της Coca Cola έχει καταγράψει σημαντική άνοδο από τις 31/10/19 που το Bankingnews είχε αναφερθεί στη μετοχή με σχετικό άρθρο με τίτλο «Η βουτιά της Coca Cola, η υποαπόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους και τι ακούγεται στην αγορά» (https://www.bankingnews.gr/index.php?id=466972&fbclid=IwAR02Np5CkVO8bVvHDkbLjyQTAGyP4dDAacFWIfcG4HznsfJEexTo-c9Bg7w).
Από τα 27,10 ευρώ που ήταν τότε και έχοντας δώσει μέρισμα 0,57 ευρώ και ειδικό μέρισμα 2 ευρώ, σήμερα είναι στα 34,37 ευρώ, έχοντας καταγράψει άνοδο 23% στο εν λόγω διάστημα.
Πλέον αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως η αποτίμηση είναι δίκαιη.
Η Optima Bank έχει δώσει σύσταση ουδέτερη και τιμή στόχο τα 33 ευρώ.
Για το 2019 περίμενε καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 528 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να δημοσιεύει οριακά χαμηλότερα.
Για το 2020 περιμένει 574,2 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 21,2 φορές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης