Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: «Άλμα» +69% στα κέρδη για το σύνολο του 2019, στα 3,5 δισ. δολ. - Στα 23 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Credit Suisse: «Άλμα» +69% στα κέρδη για το σύνολο του 2019, στα 3,5 δισ. δολ. - Στα 23 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της ελβετικής τράπεζας για το 2019 κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7% στα 23 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Credit Suisse για το σύνολο του 2019, σύμφωνα μετα σημερινά (13/2) στοιχεία της τράπεζας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +69% σε σχέση με το 2018, στα 3,5 δισ. δολ. ενώ τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά +71% στα 1,35 δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Credit Suisse κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7% στα 23 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα σημείωσαν οριακή αύξηση +1% στα 17,84 δισ. δολ.
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 871,9 εκατ. δολ. ενώ τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,33 δολ. επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα της τράπεζας, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +29% στα 6,33 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά +17% στα 4,94 δισ. δολ.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, διαμορφώθηκε στο 12,7% τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι 12,6% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
«Ξεκινήσαμε το έτος ισχυρά σε όλα μας τα τμήματα, και ως εκ τούτου είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι για τις προοπτικές του έτους που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε η τράπεζα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της να αυξήσει τα έσοδα στο τμήμα διαχείρισης πλούτου, να ενισχύσει περαιτέρω τη συνολική κερδοφορία και να διατηρήσει «πειθαρχία στο κόστος».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλςο της τράπεζας, Tidjane Thiam, υπογράμμισε ότι «ξεκινήσαμε το 2019 σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με περιορισμένη δραστηριότητα των πελατών κατά το πρώτο τρίμηνο», διευκρινίζοντας ότι «καθώς το περιβάλλον έγινε περισσότερο εποικοδομητικό κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, ήμασταν σε θέση να βελτιώσουμε τη δυναμική των εσόδων και να προσαρμόσουμε τη βάση κόστους μας ανάλογα με τις δυνατότητες ανάπτυξης, κλείνοντας το έτος με ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης