Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola προσπαθεί να αντιδράσει, απώλειες στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola προσπαθεί να αντιδράσει, απώλειες στις τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ: Μετά τα ρεκόρ στα ξένα χρηματιστήρια και την υποχώρηση του ελληνικού ομολόγου κάτω από 1%, η αγορά δικαιούται μία κίνηση. Όμως βλέπουμε ότι δυσκολεύεται. Ο τζίρος είναι χαμηλός, ο MSCI δε βρίσκει λόγους για είσοδο άλλων μετοχών στους δείκτες, οι τράπεζες βγαίνουν και υπερκαλύπτουν τις εκδόσεις, αλλά κατά την άποψή μας με υψηλά επιτόκια.

Η Coca Cola ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα ή τουλάχιστον αυτά που περίμεναν οι αναλυτές και λίγο πιο πάνω. Η κίνησή της στο ξεκίνημα βοηθάει την αγορά. Δεν υπάρχουν και πολλές με καλό ανοδικό άνοιγμα στα πρώτα λεπτά.

MSCI: Χωρίς αλλαγές τελικά για τις ελληνικές μετοχές. Στασιμότητα και από εδώ. Κάποιες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν και τελικά το αποτέλεσμα δείχνει πως οι 8 μετοχές παραμένουν ως έχουν στον MSCI Greece Standard.

COCA COLA: Ανάλογα ή και οριακά ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της εισηγμένης. Μετά τη σημαντική άνοδο που έχει καταγράψει από 30/10/19 όταν αναφερθήκαμε στη μετοχή νομίζουμε πως τα περιθώρια ανόδου πλέον είναι μικρά. Στο ξεκίνημα ενισχύεται περίπου 3%.

Η μετοχή παίζει με p/e πάνω από 20 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2020. Η αποτίμηση είναι στα 12,65 δισ. ευρώ. Καλό το αυξημένο μέρισμα, οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 5,51 δισ. ευρώ από 3,73 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018 και η καθαρή θέση μειώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ από 3,11 δισ. ευρώ. Οι καθαρές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 442,6 εκατ. ευρώ από 370 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες ξεκίνησαν οι περισσότερες συστημικές, αλλά μικρές. Το ενδιαφέρον παραμένει στη Eurobank, όπου υπάρχει αποχώρηση μεγάλου fund και κρατάει χαμηλά τη μετοχή, χωρίς όμως να σπάει σημαντικές στηρίξεις.

ΑΔΜΗΕ: Χθες έκλεισε πάνω από τα 2,50 ευρώ, αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση με νέα κλεισίματα πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Σήμερα με χαμηλό όγκο υποχωρεί λίγο και κάνει πράξεις πάνω από τα 2,50 ευρώ ξανά.

ΕΥΔΑΠ: Δεν έχουν επηρεαστεί οι στηρίξεις αλλά ούτε και οι αντιστάσεις. Συνεχίζεται η συσσώρευση με υψηλούς όγκους πάντως όταν κινείται προς τα 7,60 ευρώ. Για τη στήλη οι τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνονται κάτω από τα 7,30 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υποθέτουμε πως τα πακέτα στα 1,38 ευρώ που έγιναν αφορούν placement στη μετοχή. Κοντά στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου πέρασε από το ταμπλό στο άνοιγμα. Έγιναν 6 πακέτα συνολικού όγκου 1,65 εκατ. τεμάχια και τζίρου 2,27 εκατ. ευρώ. Με βάση το μετοχολόγιο το που πέρασε ταιριάζει με το ποσοστό της οικογένειας Ταβουλάρη. Θα επανέλθουμε…

ΜΙΚΡΑ (απάντηση): Έχουμε ξαναγράψει πως ακούμε πολλά «ΘΑ» για διάφορες εισηγμένες. Δεν περιμένουμε πως όλες θα φέρουν τα αποτελέσματα που περιμένει η αγορά. Μεγάλα έργα, μεγάλα κέρδη κ.α. μακάρι να έρθουν, αλλά για ορισμένες τα ακούμε χρόνια και δεν τα βλέπουμε.

Άρα όπως καταλαβαίνετε κρατάμε μικρό καλάθι και καλύτερα να έχουμε θετική έκπληξη παρά απογοήτευση. Εστιάζουμε σε μετοχές που έχουν περιουσιακά στοιχεία, χαμηλό δανεισμό, υψηλή καθαρή θέση και στο παρελθόν έχουν δείξει οι διοικήσεις καλά σημάδια.

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα παρατηρείται στη μετοχή και ο όγκος είναι πάνω από 7 χιλ. τεμάχια. Καλός για την εποχή και τα δεδομένα των μικρών. Στα 1,2450 ευρώ και στο +1,63% με αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ.

MLS: Υποχωρεί 7% η μετοχή με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Στα 1,23 ευρώ. Χρειάζεται προσοχή εδώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με απώλειες 1,89% και με όγκο 2 χιλ. τεμάχια βρίσκεται στα 2,08 ευρώ. Νομίζουμε πως θα απορροφηθεί η όποια προσφορά βγει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης