Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης
Η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία είπε ο κ.Παπαδημούλης
Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης και ότι στόχος είναι να γίνει η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τα στελέχη του κόμματος.
«Έχουμε Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο και εκτιμώ ότι με πολύ μεγάλη συναίνεση θα εγκριθούν οι προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και θα προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς και στη διεύρυνση.
Η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασιστεί στο συνέδριο του Μαΐου, διότι έτσι πρέπει να γίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, νομίζω ότι θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία.
Θα σηματοδοτεί κάτι που έχει συμβεί ήδη και έχει συμβεί στην κάλπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συμμαχίες του και με τα πολιτικά του ανοίγματα  και τη δράση του έχει καταφέρει να  εκφράζει όχι μόνο την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Αριστερών αλλά και των πολιτών που ανήκουν σε αυτό που λέμε Κεντροαριστερά, προοδευτικό δημοκρατικό κέντρο.
Είμαστε η ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.
Και ο στόχος μας είναι να  γίνουμε η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε στην επίτροπο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Χθες έκανα κριτική λέγοντας ότι για να μπορέσει να υλοποιηθεί το δικό της πρόγραμμα χρειάζεται ένας προϋπολογισμός όπως το ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία και επομένως της ζήτησα να συμμαχήσει με το Ευρωκοινοβούλιο εναντίον εκείνων των κυβερνήσεων που ισχυρίζονται ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με λιγότερα λεφτά και εννοούσα την κυβέρνηση της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας κλπ» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Ερωτηθείς για το τι έχασε η Ελλάδα από την απόρριψη της «τροπολογίας Παπαδημούλη», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είχαμε καταφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μία πλειοψηφία να ζητά από την ΕΚΤ να βάλει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Κάντε επιτέλους αυτή τη μελέτη βιωσιμότητας που καθυστερείτε.
Και ήρθε η γερμανοκρατούμενη ευρω-δεξιά και αφαίρεσε αυτή την πίεση και αυτή την κριτική.
Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, σχεδόν, στήριξαν την τροπολογία Παπαδημούλη.
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν αποχή.
Κράτησαν τη στάση του επιτήδειου δέντρου και η ευρωομάδα τους έκανε ζημιά στην Ελλάδα.
Και θέλω εδώ να εξάρω τη στάση των  Κύπριων ευρωβουλευτών που ανήκουν στο ΕΛΚ που συντάχθηκαν μαζί μας και υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα πράγμα που δεν έκαναν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.
Και θα ήθελα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο εκτιμώ να εξηγήσει γιατί σε αυτό το θέμα επέλεξε την γραμμή της αποχής και όχι την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS