Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τον εθνολαϊκισμό για το μεταναστευτικό

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τον εθνολαϊκισμό για το μεταναστευτικό
Εκρηκτική και απάνθρωπη η κατάσταση και για τους πρόσφυγες/μετανάστες και για τις τοπικές κοινωνίες είπε ο κ.Χαρίτσης
Να αφήσει στην άκρη τον εθνολαϊκισμό σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας πως η κατάσταση και για τους πρόσφυγες/μετανάστες αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες είναι εκρηκτική και απάνθρωπη.
«Η λογική της αποτροπής που εξασκεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό ζήτημα είναι αφελής και επικίνδυνη.
Προεκλογικά η ΝΔ καλλιέργησε κλίμα ξενοφοβίας στις τοπικές κοινωνίες.
Ως κυβέρνηση αντί να βρει ρεαλιστικές λύσεις και να πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική, παραβιάζοντας συστηματικά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου
Η σύνδεση του προσφυγικού με θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι επικίνδυνη, τόσο για το προσφυγικό όσο και για τις σχέσεις μας με την Τουρκία» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να αφήσει επιτέλους στην άκρη τον εθνολαϊκισμό, καθώς η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική και απάνθρωπη, τόσο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες».
«Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας για αποσυμφόρηση των νησιών και ενίσχυση των δόμων και της υπηρεσίας άσυλου με προσωπικό.
Κλιμάκιο βουλευτών μας ήδη συναντήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς και σύντομα θα λάβουμε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και θα συναντηθούμε με κόσμο στο πεδίο» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.
«Καταφέραμε ως κυβέρνηση να προστατευτούν οι συμπολίτες μας από φαινόμενα όπως μαζικοί πλειστηριασμοί, εξώσεις και κοινωνική ένταση, όπως συνέβη αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τώρα - και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων – σπεύδουν υπουργοί της κυβέρνησης να προδικάσουν ότι δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου.
Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έρμαιο των ορέξεων τραπεζών και funds.
Ευελπιστούμε ότι και άλλες δυνάμεις θα συναινέσουν στη διαμόρφωση ενός πλατιού μετώπου για την προστασία της πρώτης κατοικίας» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης