Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brouillette (υπ. Ενέργειας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει λόγος πανικού για την επίδραση του κορωνοϊού στις αγορές πετρελαίου

Brouillette (υπ. Ενέργειας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει λόγος πανικού για την επίδραση του κορωνοϊού στις αγορές πετρελαίου
Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για την τελική επίδραση του κορωνοϊού στην αγορά πετρελαίου
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Dan Brouillette, όσον αφορά την επίδραση του κορωνοϊού στις αγορές.
«Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο τι συμβαίνει με τον ίδιο τον ιό.
Ακόμα αναλύουμε, όχι μόνο τον ίδιο τον ιό για να μάθουμε περισσότερα γι' αυτό, αλλά και την απάντηση σε αυτό» δήλωσε στο CNBC ο Dan Brouillette και συνέχισε λέγοντας «κατά συνέπεια θέλουμε να δούμε εάν η κινεζική κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει ή τουλάχιστον να συμβάλλει στον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Επί του παρόντος, ενώ βλέπουμε κάποια μικρή μείωση στην παραγωγή ως αποτέλεσμα του ιού, δεν ανησυχούμε για τον τελικό αντίκτυπο του».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε την πρόβλεψη του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου φέτος, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία του κορωνοϊού είναι η βασική αιτία γι' αυτή την απόφαση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα περιοριστεί το 2020 σε 990.000 βαρέλια την ημέρα έναντι 1,22 εκατ. βαρελιών που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης