Προανακριτική Novartis: Η Τουλουπάκη επιμένει να καταθέσουν με κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Προανακριτική Novartis: Η Τουλουπάκη επιμένει να καταθέσουν με κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες
Προανακριτική Novartis: Η Τουλουπάκη επιμένει να καταθέσουν με κουκούλα o «Σαράφης» και η «Κελέση»
Επιστολή για το ζήτημα της εξέτασης των κουκουλοφόρων μαρτύρων έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τουλουπάκη εκφράζει γνώμη καθώς η πρότασή της δεν είναι εκ του νόμου δεσμευτική.
Ειδικότερα προτείνει η εξέταση των Μάξιμου Σαράφη και Αικατερίνης Κελέση απο τα μέλη της προανακριτικής να γίνει απο διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα που θα αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.
Η επιστολή της κυρίας Τουλουπάκη έφτασε λίγες ώρες μετά την πληροφορία ότι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής έφτασε η επιστολή του τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής με την οποία γνωστοποιούν τον χώρο και τους τρόπους που προβλέπει ο νόμος για την λήψη κατάθεσης απο προστατευόμενους μάρτυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο τμήμα επιβεβαιώνει ότι η εξέταση μπορεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη το πρωί σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο καταλληλότερος τρόπος εξέτασης των μαρτύρων είναι με ηλεκτρονικά μέσα εικόνα και ήχου ή μόνο ήχου με αλλοίωση φωνής. Προσθέτει ωστόσο ότι τα μέλη της προανακριτικής μπορούν να επιλέξουν και την δια ζώσης εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξουν μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών όπως κουκούλες, περούκες κ.α. καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται απο τον νόμο. Επισημαίνεται ότι η επιλογή του τρόπου εξέτασης ανήκει στην προανακριτική καθώς τα μέλη της έχουν αρμοδιότητες ανακριτικού υπαλλήλου και άρα το τεκμήριο της μυστικότητας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS