Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποτονική και πάλι με κλείσιμο οριακά υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποτονική και πάλι με κλείσιμο οριακά υψηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Πάλι καλά που έγινε εκείνο το πακέτο στη Eurobank και αφυπνίστηκε η μετοχή γιατί προφανώς οι αγοραστές συμπέραναν ότι τελειώνει ο πωλητής. Ευτυχώς που είχαμε και τον ΑΔΜΗΕ και την Εθνική. Κατά τα λοιπό απουσίαζαν και σήμερα οι μετοχές που θα μπορούσαν να μας τονώσουν τη μέρα.

Η αγορά έκλεισε στις 922 μονάδες δηλαδή και πάλι χωρίς ιδιαίτερη κίνηση αλλά ο τζίρος λόγω των πακέτων ξεπέρασε τα 110 εκατ. ευρώ. Στα 62,1 εκατ. ευρώ τα πακέτα άρα είχαμε και κάτι περίπου 48 εκατ. ευρώ μέσα στην αγορά. Δηλαδή, χάλια οι καθαρές συναλλαγές.

ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη συνομιλώντας με στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν την πορεία των ξένων μετοχών και στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την πορεία συγκεκριμένων μετοχών που δημιουργούν και εκνευρισμό σε πολλούς επενδυτές πήρε την απάντηση πως και στο εξωτερικό κάποιοι κλάδοι δεν πάνε καλά. Μέταλλα, διυλιστήρια πιέζονται και έτσι ερμηνεύουν κάποια στελέχη την πορεία των ΕΛΠΕ, Motor Oil και Μυτιληναίος για παράδειγμα.

EUROBANK: Έκανε ένα μεγάλο πακέτο που αντιστοιχούσε στο 1,8% του συνόλου των μετοχών και αμέσως πήρε ανάσες. Η Capital μειώνει τη συμμετοχή της και έχει δώσει πολλά και πριν το πακέτο. Αυτές οι πωλήσεις κρατούσαν χαμηλά τη μετοχή την ώρα που οι άλλες συστημικές αντιδρούσαν. Γι΄ αυτό και ο όγκος ήταν μεγάλος στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η μετοχή έκανε το πακέτο στα 0,79 ευρώ και αμέσως αφυπνίστηκε από εκείνη την τιμή. Χαμηλό ημέρας έγραψε στα 0,7880 ευρώ και υψηλό στα 0,8235 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 0,8090 ευρώ με όγκο 78,9 εκατ. τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο.

ΑΔΜΗΕ: Έγραψε και τα 2,71 ευρώ ως υψηλό ημέρας. Για τη στήλη τιμές κοντά στα 2,70 ευρώ κάνουν την αποτίμηση πιο δίκαιη. Από την άλλη περιμένουμε ότι θα δούμε καλύτερες τιμές λόγω των επικείμενων εξελίξεων.

Εδώ λοιπόν όσοι πάνε με θεμελιώδη βάζουν και κάποιο κέρδος στην τσέπη, όσοι παίζουν και άλλα σενάρια κοιτάνε να δουν το 3 μπροστά. Κλείσιμο στα 2,69 ευρώ με άνοδο 3,26% και συνολικό όγκο 651 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 624 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με χαμηλό όγκο πήγε στα 7,53 ευρώ και βγήκαν αγοραστές στο κλείσιμο με 13 χιλ. τεμάχια, αν και η μετοχή είχε κάνει όλη μέρα 29 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Παραμένει δυνατός στο ταμπλό και με το κλείσιμο στα 11,98 ευρώ το δείχνει. Άμα προσθέσουμε και το 1 ευρώ που έδωσε πρόσφατα η τιμή είναι ήδη 13 ευρώ σχεδόν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ζωηρεύουν οι πληροφορίες και μιλάνε για ανακοίνωση ή και μέσα στην ημέρα ή στο Σαββατοκύριακο. Για τίμημα βέβαια δεν ακούγεται κάτι. Το ταμπλό θέλει αρκετή μαεστρία για να το καταλάβεις. Ποιος ξέρει περισσότερα; Οι αγοραστές ή οι πωλητές που είχαν μηχανάκι και δεν άφηναν την τιμή να φύγει;

FIERATEX: Στο +11,11% και στα 0,75 ευρώ με όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Λογικά θα πρέπει να αναμένουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο σύνολο της χρήσης που θα αναδεικνύει τη φθήνια της μετοχής στην αποτίμηση των 7,6 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πήγε στα 1,30 ευρώ από τα χαμηλά των 1,14 ευρώ επιβεβαιώνοντας και πάλι την κίνηση μέσα στο σχηματισμό. Θα πρέπει να δούμε να σπάει το σχηματισμό προκειμένου να πούμε ότι ξεφεύγει. Θα χρειαστεί καλό κλίμα στο ΧΑ και δε το βλέπουμε. Αν δε το πετύχει θα συνεχιστεί η συσσώρευση. Ο όγκος στις 45 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πιέζεται η μετοχή και έκλεισε στα 1,03 ευρώ με απώλειες 1,9%. Έχουμε την εντύπωση πως οι πωλήσεις λόγω του ιού στην Κίνα δε θα πάνε καλά στο πρώτο τρίμηνο και εκεί θα πρέπει να αποδώσουμε την πτώση της μετοχής.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης