Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Σκάνδαλο μεταφοράς εκρηκτικών σε αεροπλάνο από θείο του Juan Guaido

Πορτογαλία: Σκάνδαλο μεταφοράς εκρηκτικών σε αεροπλάνο από θείο του Juan Guaido
Ο Guaido επέστρεφε στο Καράκας μαζί με τον θείο του Markes μετά την περιοδεία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και στο αεροδρόμιο ο Markes συνελήφθη επειδή είχε κρύψει εκρηκτικές ύλες σε διάφορα αντικείμενα
Η Λισαβόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Βενεζουέλα εναντίον της αεροπορικής εταιρείας TAP, υποστηρίζοντας ότι επέτρεψε σε έναν συγγενή του Juan Guaido να μεταφέρει εκρηκτικά μέσα σε ένα αεροπλάνο.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας έκανε γνωστό ότι θα ερευνήσει την υπόθεση για να διαπιστώσει τι συνέβη και αν υπήρξε κενό ασφαλείας στην πτήση που είχε αναχωρήσει από τη Λισαβόνα.
Ο Juan Markes, θείος του Guaido (ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 60 χώρες) επέστρεφε στο Καράκας μαζί με τον ανιψιό του μετά την περιοδεία του τελευταίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Όταν έφτασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, ο Markes συνελήφθη στο αεροδρόμιο επειδή είχε κρύψει εκρηκτικές ύλες σε διάφορα αντικείμενα, σύμφωνα με τον Diosdano Cabello, τον πρόεδρο της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και θεωρούμενο «υπ’ αριθμόν 2» του καθεστώτος.
Ο Cabello κατηγόρησε την πορτογαλική αεροπορική εταιρεία TAP ότι παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς επιτρέποντας στον Juan Markes να μεταφέρει τα εκρηκτικά και κρύβοντας την ταυτότητα του Χουάν Γκουαϊδό στη λίστα των επιβατών.
Η Πορτογαλία είναι μεταξύ των χωρών που αναγνωρίζουν τον Guaido ως νόμιμο πρόεδρο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Augusto Santos Silva, από την Ινδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, είπε ότι οι κατηγορίες της Βενεζουέλας «δεν έχουν νόημα» και εξέφρασε την ελπίδα «να επιλυθεί γρήγορα αυτό το μικροεπεισόδιο».
Αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, ο Guaido ταξίδεψε από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στην Κολομβία, την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης