Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: H μεγαλύτερη φούσκα στις αγορές στην παγκόσμια ιστορία, έχει δημιουργηθεί την τρέχουσα περίοδο

BofA: H μεγαλύτερη φούσκα στις αγορές στην παγκόσμια ιστορία, έχει δημιουργηθεί την τρέχουσα περίοδο
Αργά ή γρήγορα η φούσκα δεν θα αντέξει θα πλησιάσει το σημείο θραύσης, οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορούν να συντηρούν επί μακρόν την μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία.
Την εκτίμηση ότι την τρέχουσα περίοδο, έχει δημιουργηθεί η μεγαλύτερη φούσκα στις αγορές, στην παγκόσμια ιστορία διατυπώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch.
Ήδη από το 2018 συντελούνται ακρότητες στις αγορές.
Οι μετοχές σημειώνουν κέρδη 249% από την περίοδο της ποσοτικής χαλάρωσης του πρώτου προγράμματος QE1. Ταυτόχρονα, οι αμερικανικές μετοχές με άνοδο 269% έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις μετοχές εκτός ΗΠΑ 106% από την έναρξη του QE1.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bubble%20trouble%202_0.jpg?itok=pYva_woq
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/top%20five%20companies%20spx_6.jpg?itok=TvfHqcNS
Και όπως συμβαίνει κάθε φορά που η Fed προσπαθεί να διαχειριστεί τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, φούσκωσε μια άλλη φούσκα, τα assets υψηλού κινδύνου πλέον αποτελούν την μεγαλύτερη φούσκα.
Ο πλανήτης βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες με τα χαμηλότερα επιτόκια των τελευταίων 5.000 χρόνων.
Οι εταιρίες όπως Google, Facebook, Twitter κ.α. έχουν αυξηθεί κατά 617% είναι η τρίτη μεγαλύτερη φούσκα των τελευταίων 40 ετών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/history%20of%20asset%20bubbles.jpg?itok=6Rau8IOZ
Δύο χρόνια, μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια εξομάλυνσης των επιτοκίων, ένα 4ο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ένα από τα πολλά παράδοξα π.χ. στην Wall Street είναι ότι οι 5 κορυφαίες μετοχές αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μερίδιο της κεφαλαιαγοράς στον δείκτη S & P 500 από οποιαδήποτε ιστορική στιγμή.
Το 2018 πολλοί υποστήριζαν ότι ήταν η τρίτη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών, χάρη στις 800 μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες από την χρεοκοπία της Lehman, ωστόσο την τρέχουσα περίοδο σημειώνεται άνοδος 1.000% από τα χαμηλότερα επίπεδα κρίσης και πλέον καθίσταται η μεγαλύτερη φούσκα στις μετοχές στην παγκόσμια ιστορία.
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η φούσκα είναι στην πραγματικότητα δύο φούσκες καθώς τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές σημειώνεται ταυτόχρονα ένα ράλι επικών διαστάσεων, δημιουργώντας την μεγαλύτερη διπλή φούσκα στην ιστορία.
Οι επενδυτές φαίνεται να αγοράζουν οτιδήποτε δεν έχει ξεφύγει τελείως, οδηγώντας τις εισροές σε επίπεδα ρεκόρ σε ομολογιακά και μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια.
Φυσικά, η φούσκα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί, αλλά ένα φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι θεσμοί πουλάνε τις μετοχές τους στους μικροεπενδυτές, συνήθως έτσι κάπως τελειώνει μια μεγάλη φούσκα.
Για το α΄ τρίμηνο του 2020 αναμένονται παράλογες υπερβολές στις μετοχές.
Ωστόσο αργά ή γρήγορα η φούσκα δεν θα αντέξει θα πλησιάσει το σημείο θραύσης, οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορούν να συντηρούν επί μακρόν την μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/record%20annualized%20inflows.jpg?itok=4qI4Le6z

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης