Γεννηματά: Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι όσοι φαντασιώνονται το ΚΙΝΑΛ κομπάρσο στον τεχνητό δικομματισμό

Γεννηματά: Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι όσοι φαντασιώνονται το ΚΙΝΑΛ κομπάρσο στον τεχνητό δικομματισμό
Ήταν ανέτοιμη η κυβέρνηση της ΝΔ στα μεγάλα θέματα, σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας θεωρεί δεδομένους.
Ούτε από τα αριστερά ούτε από τα δεξιά.
Όσοι φαντασιώνονται το Κίνημα Αλλαγής κομπάρσο στον τεχνητό δικομματισμό θα μας βρίσκουν διαρκώς δυναμικά πολιτικά απέναντι», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
Η ίδια τονίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) δεν πιέζεται από τις προσπάθειες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «να αποσπάσουν μερίδιο», καθώς, «η προσπάθεια της ΝΔ ακυρώνεται καθημερινά από τις συντηρητικές έως αυταρχικές πρακτικές μιας παραδοσιακής Δεξιάς», ενώ «η ανύπαρκτη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το Κέντρο αλλά και με την Αριστερά» αποδείχθηκε τόσο από τα έργα και τις ημέρες του ως κυβέρνηση, όσο και από τον σημερινό του μετεωρισμό μεταξύ «δύο ασύμβατων μεταξύ τους επιλογών».
Ως προς το προσκλητήριο που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΝ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η Κουμουνδούρου «στέλνει προσκλητήρια σε οτιδήποτε κινείται, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς επίγνωση για τις συνέπειες που επέφεραν οι "αυταπάτες" τους στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών».
Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η κ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένο «να ανοίξει το δικό του δρόμο μαζί με τους πολίτες», διατηρώντας την «αταλάντευτη, αυτόνομη πορεία του».
Ακόμη, υπογραμμίζει πως ήταν ανέτοιμη η κυβέρνηση της ΝΔ στα μεγάλα θέματα όπως στα ελληνοτουρκικά και στο προσφυγικό, αλλά πανέτοιμη για επιλογές που βαθαίνουν τα κοινωνικά ρήγματα, αφήνουν πίσω τους πολλούς, ενώ στην οικονομία εξυπηρετούν τους λίγους και ισχυρούς.
Επιπλέον, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκφράζει την πεποίθησή της ότι στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα αναδείξουν «και πάλι την παράταξή μας σε πρωταγωνιστή και ουσιαστικό ρυθμιστή στο πολιτικό σκηνικό», συμπληρώνοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ισχυρή στη Βουλή και στο λαό και έτοιμη να δρομολογήσει προοδευτικές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής.
Για το προσφυγικό σημειώνει πως «είναι ώρα για ριζικές λύσεις», αναφέρεται στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής και καταλογίζει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «έλλειψη αναστήματος» για να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων και να πιέσουν «με κάθε θεσμικό μέσο, ακόμα και με βέτο στη λήψη αποφάσεων».
«Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει το ανάστημα , όπως δεν το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, να μεταφέρει την κραυγή αγωνίας της Ελλάδας και των Ελλήνων στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης των αποφάσεων και να πιέσει με κάθε θεσμικό μέσο, ακόμα και βέτο στη λήψη αποφάσεων», υπογραμμίζει.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι θα απαντήσουμε αποφασιστικά αν απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και επαναλαμβάνει πως έχει ζητήσει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
«Μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί  να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή.
Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και προπάντων να μεταδίδει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στον Ελληνικό λαό», καταλήγει η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS