Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, χτίζουμε και πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες

Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, χτίζουμε και πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες
"Δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, η οποία θα αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία", τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, χτίζουμε και πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες, διεθνοποιούμε τις θέσεις μας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.
Όπως ανέφερε «στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, η οποία θα αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι «έχοντας μιλήσει με όλους τους νησιώτες, θα σας πω, ότι συμμερίζομαι απόλυτα την κόπωσή τους.
Γίνεται για πρώτη φορά, μια σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, αλλάξαμε τον νόμο για το άσυλο, ξεκίνησαν οι επιστροφές».
«Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που θα προσφέρει και στην ασφάλειά τους, αλλά θα διευκολύνει - αυτό που όλοι θέλουμε - την αποσυμφόρηση και θα βοηθήσει στη θωράκιση των νησιών μας», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
 
www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS