Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνονται στο 15% από 10% οι τιμωρητικοί δασμοί στα αεροσκάφη της Airbus τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Αυξάνονται στο 15% από 10% οι τιμωρητικοί δασμοί στα αεροσκάφη της Airbus τον Μάρτιο
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τους τιμωρητικούς δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus που βρίσκονταν στο 10% από τον Οκτώβριο
Αυξάνει τους τιμωρητικούς δασμούς που επιβάλλει στα αεροσκάφη της Airbus που εισάγονται από την Ευρώπη, στο 15% από 10% , η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξεκινώντας από την 18η Μαρτίου.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε την Παρασκευή 14/2 (το πρωί του Σαββάτου 15/2, ώρα Ελλάδας) ότι αυξάνει τους τιμωρητικούς δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus που βρίσκονταν στο 10% από τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του D. Trump αποφάσισε να κάνει ακριβότερα τα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αγαθά συνολικής  αξίας 7,5 δισ. δολ., επιβάλλοντας τιμωρητικούς δασμούς.
Πρόκειται για μέτρο που επιβάλλεται μετά τη δήλωση του Trump στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι καιρός να αρχίσει να διεξάγεται «πολύ σοβαρά» διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια νέα συμφωνία για το εμπόριο.
Στο μεταξύ, η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ανακοίνωσε πως η απόφαση της κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει τους δασμούς που επιβάλλει στα εισαγόμενα αεροσκάφη της Airbus από το 10% στο 15% την 18η Μαρτίου, θα πλήξει τις αμερικανικές εταιρείες αεροπορικών μεταφορών, που ήδη είναι αντιμέτωπες με έλλειψη αεροπλάνων, ενώ θα καταστήσει δυσκολότερες τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη διένεξη ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και την ΕΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης