Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (ΥΠΕΘΑ ΗΠΑ): Η κινεζική Huawei αποτελεί απειλή για το ΝΑΤΟ - Είναι ένας Δούρειος Ίππος

Esper (ΥΠΕΘΑ ΗΠΑ): Η κινεζική Huawei αποτελεί απειλή για το ΝΑΤΟ - Είναι ένας Δούρειος Ίππος
Η κινεζική εταιρεία είναι ο Δούρειος ίππος των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών
Κλιμακώνει τις κατηγορίες του κατά του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper υποστηρίζοντας ότι αποτελεί "απειλή" για τις χώρες του ΝΑΤΟ, αν οι σύμμαχοι του επέτρεπαν να χτίσει νέα δίκτυα επικοινωνιών 5G.
Η Ουάσινγκτον πιέζει τους ευρωπαίους συμμάχους να αποκλείσουν την Huawei, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς, λέγοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια τους.
Μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται η εταιρεία από αμερικανούς δικαστές και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ότι η εταιρεία είναι ο "Δούρειος Ίππος των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών" και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας κλιμακώνει τις λεκτικές επιθέσεις του.
Δήλωσε, ότι η Huawei ήταν το «παιδί στην αφίσα της στρατηγικής» της Κίνας να διεισδύσει και να κυριαρχήσει σε κρίσιμες υποδομές της Δύσης όπως οι τηλεπικοινωνίες.
"Αν δεν κατανοήσουμε την απειλή και δεν κάνουμε κάτι γι 'αυτό, στο τέλος της ημέρας θα δούμε την πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία - το ΝΑΤΟ, να πέφτει θύμα της Κίνας", δήλωσε ο Esper στο Μόναχο.
Παρά τις συντονισμένες αμερικανικές προσπάθειες χώρες σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, όπως η Βρετανία και η Γαλλία δήλωσαν ότι δεν θα κλείσουν την πόρτα στη Huawei και το 5G δίκτυο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης