Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατάργηση του «Δουβλίνου» και διαδικασίες fast track για το μεταναστευτικό

Γερμανία: Κατάργηση του «Δουβλίνου» και διαδικασίες fast track για το μεταναστευτικό
Το Βερολίνο θέλει να διαμορφώσει έναν ανθεκτικό κυματοθραύστη απέναντι σε ένα διογκούμενο κύμα μετανάστευσης στην Ευρώπη
Αποφασισμένη να ζητήσει πιο σκληρή και αποφασιστική στάση απέναντι στο προσφυγικό, εμφανίζεται η Γερμανία η οποία με πρόταση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την πλήρη ανατροπή του Κανονισμού του Δουβλίνου και την λήψη πιο αποφασιστικών μέτρων.
Σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή" υποστηρίζει ότι το Βερολίνο έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΕ, η οποία θα συζητηθεί μέσα στο Μάρτιο, βάση της οποίας αλλάζει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός παροχής ασύλου.
Μέχρι σήμερα, και με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που χαρακτηρίζεται παρωχημένος και ανίσχυρος, η διαδικασία παροχής ασύλου αρχίζει και ολοκληρώνεται στη χώρα υποδοχής.
Η Γερμανία ζητά η χώρα υποδοχής με διαδικασίες fast track να αποφασίζει ποιοι από τους εισερχόμενους δικαιούνται προστασίας και ασύλου σύμφωνα με τα νέα ενιαία ευρωπαϊκά κριτήρια.
"Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα προωθούνται στις χώρες απ όπου ξεκίνησαν.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι η βούληση της Γερμανίας για την επιβολή "σκληρής πόρτας" δηλαδή αυστηρότερων κριτηρίων για την παροχή ασύλου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να διαμορφώσει έναν ανθεκτικό κυματοθραύστη απέναντι σε ένα διογκούμενο κύμα μετανάστευσης στην Ευρώπη που θεωρείται σε μεγάλο βαθμό κατευθυνόμενο από τα κυκλώματα διακινητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης