Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο

Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο
"Oργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», ανέφερε ο Β. Κικίλιας
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει πιθανότατα  επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».
Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.711 άτομα και έχουν επιβεβαιωθεί 355 κρούσματα πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 70 ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16/2.
Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους επισκέφτηκε το Σάββατο 15/2 στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύονται, καθώς  μπήκαν σε καραντίνα.
Μάλιστα, τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία και σημείωσε πως «όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα».
Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα, ενώ σημείωσε πως είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός.
Σε περίπτωση αυτού του ενδεχομένου, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».
«Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης.
Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας παραμένει το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 355 κρούσματα, εκ των οποίων τα 70 νέα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16/2.
Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν 3.711 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από εβδομάδες αποκαλύφθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας.
Ο αριθμός των κρουσμάτων πάνω σε αυτό συνεχώς αυξάνεται και οι άνθρωποι που εξακριβώνεται πως έχουν μολυνθεί αποβιβάζονται και διακομίζονται σε ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης