Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Nα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για την προστασία από τις ασθένειες

ΠΟΥ: Nα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για την προστασία από τις ασθένειες
Ο ΠΟΥ ανησυχεί για την έλλειψη συναίσθησης του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η χρηματοδότηση των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας από πλευράς της διεθνούς κοινότητας
Έκκληση να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση των ασθενειών, με αφορμή την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ο οποίος εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια ανέφερε πως «ο κόσμος δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, όμως σχετικά λίγα χρήματα για να προετοιμαστεί για την επίθεση ενός ιού που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο φονικός και καταστροφικός από οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκοπιά» και προειδοποίησε ότι «αυτό είναι επικίνδυνα μυωπικό».
Πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί για την έλλειψη συναίσθησης του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η χρηματοδότηση των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.
Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση για να συγκεντρωθούν 675 εκατ. δολ. για να προσφερθεί βοήθεια σε χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα, προκειμένου να προετοιμαστούν για το πιθανό ξέσπασμα επιδημιών όπως αυτή του COVID-19.
Ακόμη, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus υπογράμμισε ότι η Κίνα καθυστέρησε την εξάπλωση του ιού σε διεθνές επίπεδο επιβάλλοντας δραστικά μέτρα, όπως η απομόνωση πόλεων με εκατομμύρια κατοίκους και έτσι, κέρδισε χρόνο ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Πάντως, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ προειδοποίησε ότι οι φήμες και οι ψευδείς ειδήσεις διαδίδονται ακόμη πιο γρήγορα από τον νέο κοροναϊό.
Σημείωσε ότι ο ΠΟΥ συνεργάζεται με εταιρείες-κολοσσούς του Διαδικτύου, όπως οι Facebook, Google, Twitter, YouTube και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προληφθεί η διασπορά ψευδών πληροφοριών και η κινδυνολογία, συμπληρώνοντας ότι οι κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να προειδοποιήσουν επαρκώς και έγκαιρα τον κόσμο για τους κινδύνους αλλά χωρίς «να δυναμώνουν τις φλόγες της υστερίας».
«Είναι ώρα για γεγονότα, όχι για να ενσταλάζεται φόβος.
Είναι ώρα για αλληλεγγύη, όχι για στιγματισμό», είπε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης